Toy Story 3 (2010)

20 04 2010

Once upon a time, computer animated movies were born. We gaan terug naar het jaar 1995. Het toen nog onbekende Pixar Animation Studios bracht de film Toy Story uit. De film was de eerste bioscoopfilm die volledig met de computer (CGI) was gemaakt. De film werd een gigantische hit en markeerde de doorbraak van deze vorm van animatie. Door het succes kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven en in 1999 zag Toy Story 2 het levenslicht. Ook deze film werd een kaskraker van formaat.

Hierna werd het stil rondom de Toy Story franshise. Disney en Pixar hadden in die tijd een samenwerkingsverband, waarbij de rechten van alle karakters uit de Pixar films eigendom werden van Disney. In 2004 liepen onderhandelingen op een nieuw contract tussen de twee bedrijven vast en besloot Disney om zelf de productie van Toy Story 3 te starten. Er werd een nieuwe animatie studio (Circle 7 Animation) binnen Disney opgezet om de film te produceren.

Toy Story 3 logo

Toy Story 3 logo

Twee jaar later, in Januari 2006, maakte Disney bekend dat ze Pixar volledig zou overnemen. De toenmalige baas van Pixar, John Lasseter, werd benoemd tot Chief Creative Officer van Walt Disney Animation Studios. Het eerste wat Lasseter deed, was het opdoeken van Circle 7 Animation en het stopzetten van de productie voor Toy Story 3. De film werd in de maanden daarna overgedragen aan de mensen van Pixar, die nu allemaal voor Disney werkten. Zo belande Toy Story weer op het oude vertrouwde nest. Op 8 Februari 2007 werd bekend gemaakt dat Lee Unkrich de nieuwe regisseur zou worden van de film met een opening in 2010. Unkrich was al eerder editor van de eerste twee Toy Story films en co-director van de tweede.

Toy Story 3 poster

Toy Story 3 poster

In Toy Story 3 gaat Andy naar de universiteit. Hij wilt Woody met zich mee nemen, maar zijn moeder gooit al zijn speelgoed per ongeluk weg. De toys weten zich in een doos te verstoppen, waarbij de inhoud als donatie naar Sunnyside Daycare gaat. Hier ontmoeten de toys nieuwe speelgoedfiguren, waaronder de teddy bear Lotso. Iedereen probeert zich aan te passen aan de nieuwe omgeveving, maar Woody blijft proberen terug te komen bij Andy. Hij wordt vervolgens door een meisje mee naar huis genomen en ontmoet ook daar nieuwe speelgoedfiguren. Intussen komen de toys erachter dat Andy naar hun op zoek is en merken ze dat niet alle nieuwe speelgoedfiguren even aardig zijn. Als Woody terugkeert naar Sunnyside Daycare proberen ze met z’n allen te ontsnappen en terug te keren naar Andy, vóórdat hij definitief naar de universiteit vertrekt.

Toy Story 3 poster

Toy Story 3 poster

Toy Story 3 introduceert een flink aantal nieuwe karakters. Naast de bekende figuren Woody, Buzz, Jessie, Rex, Hamm, Slinky Dog, Mr. & Mrs. Potato Head, Bullseye, Aliens en Sarge, maken we kennis met de speelgoedfiguren uit Sunnyside Daycare. De leider van deze nieuwe figuren is Lots-O’-Huggin’ Bear, oftewel: Lotso. Verder zien we Ken (van Barbie), Chatter Telephone, Chunk, Bookworm, Big Baby, Stretch, Twitch en Sparks.

Toy Story 3 - Lots-O'-Huggin' Bear

Toy Story 3 - Lots-O'-Huggin' Bear

Toy Story 3 - Ken

Toy Story 3 - Ken

Toy Story 3 - Chatter Telephone

Toy Story 3 - Chatter Telephone

Toy Story 3 - Chunk

Toy Story 3 - Chunk

Toy Story 3 - Bookworm

Toy Story 3 - Bookworm

Toy Story 3 - Big Baby

Toy Story 3 - Big Baby

Toy Story 3 - Stretch

Toy Story 3 - Stretch

Toy Story 3 - Twitch

Toy Story 3 - Twitch

Toy Story 3 - Sparks

Toy Story 3 - Sparks

Bij het meisje thuis, waar Woody terecht komt, maakt onze cowboy kennis met Mr. Princklepants, Trixie, Peas-In-A-Pod, Dolly en Buttercup.

Toy Story 3 - Mr. Princklepants

Toy Story 3 - Mr. Princklepants

Toy Story 3 - Trixie

Toy Story 3 - Trixie

Toy Story 3 - Peas-In-A-Pod

Toy Story 3 - Peas-In-A-Pod

Toy Story 3 - Dolly

Toy Story 3 - Dolly

Toy Story 3 - Buttercup

Toy Story 3 - Buttercup

De officiële teaser trailer:

De officiële trailer 1:

De officiële trailer 2:

Toy Story 3 komt op 18 Juni uit in Amerika. In Nederland zal de film vanaf 23 Juni te zien zijn in de bioscopen.

Bron: Disney

Copyright Afbeeldingen: Disney

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

20 04 2010
Glen

Hey lars,
op de Disney DVD site staat in Nederland de datum van de Nederlandse Relaese Maar op de Belgische site staat er Niks op
Weet jij wanneer Toy Story 3 in Belgie op DVD-Blu-Ray komt?

Groetjes Glen

21 04 2010
Lars

Hey Glen,

Volgens mij is er nog geen release datum bekend voor de DVD/Blu-Ray. De film is nog niet eens uit in de bioscoop.

Groetjes,
Lars

20 04 2010
Thomas

Het kriebelt hier al!

Deze toy story word niet alleen in 3D uitgebracht maar ook IMAX 3D. Dus kunnen we onze helden levensgroot beleven!
%d bloggers liken dit: