Nieuwe ballon voor PanoraMagique in Disney Village

12 04 2010

Sinds 2005 hebben bezoekers van Disneyland Parijs de mogelijkheid om het resort op 100 meter hoogte te bekijken. Het bedrijf Aerophile S.A. is eigenaar van PanoraMagique in Disney Village. Deze met Helium gevulde ballon is de grootste ter wereld en heeft een capaciteit van maximaal 30 personen per vlucht. Disneyland Parijs is niet het enigste Disney resort met zo’n attractie. Ook Walt Disney World Resort Florida beschikt over zo’n zelfde ballon van Aerophile S.A in Downtown Disney.

PanoraMagique

PanoraMagique

Op 22 maart veranderde de skyline van Disney Village en Lake Disney, toen de ballon zonder aankondiging werd leeg gelaten. Op diverse fan sites en fora werd druk gespeculeerd over de reden van deze verdwijning. Al snel werd duidelijk dat er een ‘nieuwe’ ballon de plaats van de oude zou innemen. Via de webcam van PanoraMagique was op 5 april te zien dat de nieuwe ballon klaar lag om opgeblazen te worden. De volgende dag keerde een vertrouwd beeld terug. De ballon was weer in zijn volle glorie te zien, met enkele kleine wijzigingen.

PanoraMagique (nieuwe ballon overdag)

PanoraMagique (nieuwe ballon overdag)

De sterren (en Tinkerbell) op de ballon zijn van kleur veranderd. Eerst waren zij wit, nu donker blauw / zwart. Hetzelfde geldt voor de witte scheidingslijn tussen het onderste gedeelte van de ballon en het oranje/geel gestreepte gedeelte aan de bovenzijde. Deze lijn is nu zwart van kleur. Daarnaast is het logo op de ballon zelf nu geel van kleur en is de ‘zon’ aan de onderkant vergroot.

Dit zijn geen schokkende wijzigingen en de vraag is dan ook wat dit voor nut heeft gehad. Als het donker wordt, blijkt waarom. De oude ballon werd vanaf het platform met 4 lampen extern verlicht. De nieuwe ballon heeft zijn lichtbron in de ballon zelf zitten. Hij wordt dus niet meer van buitenaf verlicht, maar nu van binnenuit. Dat verklaard ook waarom alle ‘witte’ elementen op de ballon zijn vervangen door donkere kleuren. Met een lichtbron die van binnenuit op de ballon schijnt, zijn de ‘witte’ sterren niet te zien.

PanoraMagique (nieuwe ballon met externe verlichting)

PanoraMagique (nieuwe ballon met externe verlichting)

PanoraMagique (nieuwe ballon met interne verlichting)

PanoraMagique (nieuwe ballon met interne verlichting)

Tot slot heeft DLRP Magic! een leuk filmpje gemaakt tijdens de vlucht van PanoraMagique met een prachtig uitzicht over het resort als resultaat.

PanoraMagique is geopend van 1 april t/m 31 oktober van 09:00 tot 23:00 uur en van 1 november t/m 31 maart van 10:00 tot 20:00 uur. Een toegangsticket kost 12 euro (vanaf 12 jaar). Voor kinderen jonger dan 3 jaar is de vlucht gratis. Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kost het kaartje 6,- euro.

Bronnen: DLRP Today, DLRP Magic!Aerophile S.A., PanoraMagique

Copyright Afbeeldingen: Aerophile S.A., PanoraMagique

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: