Disney Showtime Spectacular

1 04 2010

In het Disneyland Park zal tijdens New Generation Festival meerdere malen per dag een grote show plaatsvinden op Central Plaza. Sinds de start van Mickey’s Magical Party in 2009 beschikt Central Plaza over een groot nieuw podium met speciale liften en 4 satelliet podia. Als opvolger voor de ‘It’s Party Time with Mickey & Friends’ show, presenteert het park vanaf 2 april een nieuwe show: ‘Disney Showtime Spectacular’.

Deze nieuwe show volgt in hoofdlijnen dezelfde stijl als zijn voorganger. Diverse Disney figuren zullen het podium betreden en op muziek uit hun films optreden. Het verschil met de show uit 2009, is dat er nu bij iedere nummer een kostuum wisseling plaatsvind voor Mickey. Hij zal zich kleden in speciale pakjes die overeenkomen met de Disney figuren die op dat moment optreden. Zo heeft hij een legerpakje aan tijdens Toy Story en een superheldenpakje tijdens The Incredibles. Via de ingebouwde lift zal Mickey dan telkens onder een rookgordijn verdwijen en even later in een nieuw pakje weer naar boven komen. Nieuw dit jaar zijn ook de attributen die gebruikt worden om ieder nummer te ondersteunen. Zo zien we een heus surfbord tijdens het nummer van Lilo & Stitch en een grote kookpan tijdens het nummer van Ratatouille.

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

De ‘It’s Party Time with Mickey & Friends’ show had een grote cast met dansers. Voor ‘Disney Showtime Spectacular’ is dit keer gekozen voor een kleinere ondersteunende cast (8 dansers) en een groter aantal Disney figuren (maar liefst 22 figuren zullen aan de show mee doen). Ook de dansers zullen een kostuum wisseling ondergaan bij ieder nummer, al gaat het hier dan voornamelijk om extra attributen, zoals helmen, jasjes en kookmutsen. In grote speelgoedblokken op het podium liggen deze attributen voor de dansers om zich snel ‘om te kleden’. De tweede en grootste lift op het middenpodium wordt gebruikt om telkens een grote groep Disney figuren op het podium te krijgen of om een speciaal decorstuk te laten zien.

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

De show bestaat uit 8 scenes. Het meerendeel van deze scenes zal zich concentreren rondom de Pixar figuren (Toy Story, The Incredibles, Monsters, Inc. en Ratatouille). Daarnaast zijn er twee nummers met klassieke figuren (Lilo & Stitch en The Princess and The Frog). De show begint met een nieuw openingsnummer. De ‘Fab Five’ figuren (Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Pluto) worden vergezeld door Knabbel en Babbel tijdens dit eerste nummer. Elk van deze figuren kondigen hun vriendjes uit de ‘nieuwe generatie’ aan. Donald begint met de aankondiging van Toy Story, daarna Goofy met Lilo & Stitch, Knabbel en Babbel met The Incredibles, Pluto met Monsters, Inc., Minnie met Ratatouille en als laatste Mickey met The Princess and The Frog. De volgende nummers zullen in deze volgorde worden opgevoerd:

 • Opening (“Best of friends” – themesong van de show)
 • Toy Story (“You’ve got a friend in me”)
 • Lilo & Stitch (“Hawaiian roller coaster ride”)
 • The Incredibles (“The glory days” – instrumentaal)
 • Monsters, Inc. (“Shout” van The Isley Brothers, hier vertaald naar: “Scream”)
 • Ratatouille (“French Cancan” – instrumentaal)
 • The Princess and The Frog (“Going down the Bayou”, “When we’re human” – instrumentaal)
 • Finale (“You’ve got a friend in me”, “Best of friends” – instrumentaal)

Fans van Disney parades zullen het nummer “Scream” herkennen tijdens de scene met Monsters, Inc.. Het nummer is een bewerking van “Shout” van The Isley Brothers en komt uit de Block Party Bash. Deze parade liep van 2005 tot 2008 in Disney’s Califnoria Adventure en daarna verhuist naar Florida, waar deze nu dagelijks in Disney’s Hollywood Studios wordt opgevoerd. Daar waar bij onze show de figuren van Monsters, Inc. op het nummer dansen, zijn dat in de Amerikaanse parade de soldaatjes uit Toy Story.

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Ook de beide nummers uit de scene van The Princess and The Frog zijn bekende nummers voor Disney parkmuziek liefhebbers. Ter promotie van de film werd eind vorig jaar een show opgevoerd in de Amerikaanse resorts op een Riverboat, genaamd ‘Tiana’s Showboat Jubilee’. Terwijl diverse karakters uit de film, dansers en een live band op de boot de show opvoerde, konden de bezoekers vanaf de kant genieten van verschillende jazzy nummers uit de film.

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disneyland Parijs is een internationaal resort waarbij rekening wordt gehouden dat een groot deel van de bezoekers niet uit Frankrijk komt en vaak geen Frans verstaat. De meeste shows zijn dan ook tweetalig. Ook ‘Disney Showtime Spectacular’ bevat zowel Frans als Engels sprekende Disney figuren. Een overzicht van alle figuren die in deze volgorde optreden en hun taal:

 • Mickey (Franse stem)
 • Minnie (Engelse stem)
 • Donald (Franse stem)
 • Goofy (Franse stem)
 • Pluto
 • Knabbel (Franse stem)
 • Babbel (Franse stem)
 • Woody (Engelse stem)
 • Buzz Lightyear (Franse stem)
 • Jessy
 • Lilo (Franse stem)
 • Stitch (Engelse stem)
 • Angel (Franse stem)
 • Mr. Incredible (Engelse stem)
 • Elastigirl
 • Sulley (Engelse stem)
 • Mike (Engelse stem)
 • Boo
 • Rémy (Franse stem)
 • Emile (Franse stem)
 • Princess Tiana (Engelse stem)
 • Prince Naveen
Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Een aantal van deze Disney figuren zijn nieuw voor Disneyland Parijs. Lilo & Stitch zijn oude bekenden, maar Angel, het vriendinnetje van Stitch uit de tv-serie, is nieuw. De twee hoofdpersonen uit The Incredibles, Elastigirl en Mr. Incredible, zijn al eens eerder in Parijs geweest rondom de release van de gelijknamige film in 2004. Sindsdien zijn ze nooit meer in het openbaar verschenen. Dit jaar vervullen zij een prominente rol in zowel deze show, als op de Disney All Stars Express. Het is de eerste keer dat zij te zien zijn in het Disneyland Park. In het Walt Disney Studios Park is al enkele jaren een meet & greet locatie met Sulley en Mike uit Monsters, Inc.. Sulley is daarbij een ‘levend’ karakter, terwijl Mike een standbeeld is. In ‘Disney Showtime Spectacular’ zien we Mike voor het eerst als ‘levend’ figuur en maken we kennis met het kleine meisje Boo in haar monsterpakje. Ook nieuw voor het Disneyland Park zijn Rémy en Emile uit Ratatouille. Tot dit jaar waren zij alleen te zien in het Studios Park, maar vanaf april ook in de show en op de Disney All Stars Express. Als laatste maken we kennis met niemand minder dan Princess Tiana en Prince Naveen. Dit nieuwe Disney koppel uit The Princess and The Frog zal veel te zien zijn in het Disneyland Park. Niet alleen tijdens de show, maar ook op de Dreams of Romance float in Disney’s Once Upon A Dream Parade en op Town Square voor een meet & greet.

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Als kers op de taart wordt er ook gebruik gemaakt van kleinschalig vuurwerk op het podium. Tijdens de scene van The Incredibles zijn er twee rookbommen aan weerszijde van het hoofdpodium en tijdens de finale 4 ‘vuurwerk fonteinen’, gevolgt door een laatste knal rondom de figuren.

Photos Magiques was aanwezig tijdens de eerste uitvoering van ‘Disney Showtime Spectacular’ en maakte filmopnamen van de hele show.

Disney Showtime Spectacular in High-Definition (HD) deel 1:

Disney Showtime Spectacular in High-Definition (HD) deel 2:

Ook DLRPFans.be maakte filmopnamen van de show in een speciale multicam versie.

Tijdens het persweekend voor New Generation Festival plaatste Disney de volgende video van de nieuwe show op Central Plaza.

Bronnen: DLRP TodayDLRP Today, Photos Magiques, DLRPFans.be

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Parijs, DLRP TodayDLRP Today, HLN.be

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

25 09 2010
Marie

Weet je ook hoe dat nummer heet na Showtime spectacular? (als de figuren langs het publiek komen) Ik vind het een heel leuk nummer!

25 09 2010
Lars

Hoi Marie,

Dat nummer is van de “Huli Huli Ohana Bash” met Stitch in Tokyo Disneyland en heet: Spirit of Aloha. Het is helaas (vooralsnog) niet verkrijgbaar in Parijs.

Groetjes,
Lars

27 09 2010
Marie

Hoi,

Dankjewel voor je snelle antwoord! Inderdaad erg jammer, want ik vindt het een leuk en vrolijk nummer!

Vrolijke disneygroeten,

Marie

27 09 2010
Lars

Overigens is dit nummer al eens eerder gebruikt in Parijs voor de Lilo & Stitch: Catch The Wave show op Place des Stars in het Walt Disney Studios Park. Helaas is hier nooit een cd of album van uitgebracht.
Het nummer is inderdaad erg leuk. DLP zou sowieso meer muziek moeten uitbrengen op cd.

Groetjes,
Lars

2 04 2010
Stitch

Enig idee of Angel ook in het park staat voor een foto?

3 04 2010
Lars

Angel zal helaas geen meet & greet hebben. Je kunt wel een foto van haar maken na afloop van Disney Showtime Spectacular. Als je aan de achterzijde van het Central Plaza Stage gaat staan (kant van het kasteel), dan komen alle karakters daar langs, waaronder Angel, en kun je een foto van haar maken. Je mag echter niet sámen op de foto. Hopelijk gaat dat de komende tijd nog veranderen, maar momenteel is dat niet mogelijk.

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: