Mickey’s Magical Party (2009)

9 03 2010

It’s out with the old and in with the new! Afgelopen weekend markeerde het einde van Mickey’s Magical Party. De voorbereidingen voor New Generation Festival zijn alweer in volle gang. DLRP Fan Blog blikt in dit artikel terug naar het afgelopen themajaar.

In 2008 werd de meest bekende muis ter wereld, Mickey Mouse, 80 jaar. Om dat te vieren, besloot Disneyland Resort Paris om in 2009 een heel themajaar te wijden aan het vlaggenschip uit de Disney stal. Mickey’s Magical Party was geboren.

Mickey's Magical Party Logo

Mickey's Magical Party Logo

Een heel jaar lang staat de muis centraal en worden er diverse events en shows opgevoerd. Het podium op Central Plaza kreeg begin 2009 een grondige make-over. Er werden 4 satteliet podia gebouwd en in het hoofdpodium werden twee liften aangebracht. Dit allemaal om de ‘centerpiece show’ It’s Party Time with Mickey & Friends extra groot te laten uitpakken. Daarnaast onderging de Disney Character Express een make-over en kreeg een andere bekende muis de hoofdrol: Minnie’s Party Train. In Discoveryland mocht DJ Stitch en zijn gevolg de bezoekers opzwepen met bekende beats in It’s Dance Time with Stitch. Niet alleen het Disneyland Park viert feest, ook het Walt Disney Studios Park doet mee. De opening van de nieuwe attractie Playhouse Disney Live on Stage! en Disney’s Stars ‘n’ Cars wordt groots gevierd. Tot 7 Maart 2010 kunnen de bezoekers een feestje vieren met Mickey.

Mickey's Magical Party Poster

Mickey's Magical Party Poster

Events & Shows

It’s Party Time with Mickey & Friends: Een aantal keren per dag wordt deze ‘centerpiece show’ opgevoerd op het nieuwe Central Plaza podium. Mickey heeft een aantal bekende vrienden uitgenodigd om samen te feesten. Het publiek wordt uitgenodigd mee te dansen op de beats van de muziek. Onder andere Balou, Tigger, Timon en Peter Pan zullen hun opwachting maken en allemaal een eigen moderne versie van de meeste bekende nummers uit hun films ten gehore brengen. Bij ieder nummer hoort een aparte dans.

Locatie: Disneyland Park, Central Plaza Stage.

It's Party Time with Mickey & Friends Poster

It's Party Time with Mickey & Friends Poster

Minnie’s Party Train: Een aantal keren per dag rijdt de nieuwe party train van Minnie Mouse vanaf Town Square, via Main Street, naar Central Plaza. Op de trein wordt Minnie vergezeld door een groot aantal karakters die iedere keer weer anders kunnen zijn. Eenmaal aangekomen op Central Plaza, zullen de karakters uit het treintje stappen en kunnen bezoekers ermee op de foto. De muziek van deze ‘mini parade’ is erg populair en heet ‘Tous en Train / All Aboard’. Choo-choo maar lekker mee!

Locatie: Disneyland Park, route van Town Square naar Central Plaza.

Minnie's Party Train Poster

Minnie's Party Train Poster

It’s Dance Time with Stitch: Een aantal keren per dag kun je Stitch in zijn nieuwe DJ outfit ontmoeten op Place à la Danse in Discoveryland. Hij zal hier met zijn ruimteschip landen en als jurylid de bezoekers cijfers geven over hoe goed (of slecht) ze dansen op zijn muziek. Er worden veel oude disco klassiekers van stal gehaald, zodat iedereen kan mee zingen en mee dansen. Op de vloer staan 4 verschillende kleuren aangegeven waar de bezoekers op moeten springen. De muziek die wordt gespeeld als Stitch aankomt is een remix versie van ‘He’s a Pirate’ uit de Pirates of the Caribbean films.

Locatie: Disneyland Park, Discoveryland (tegenover de ingang van Star Tours).

It's Dance Time with Stitch Poster

It's Dance Time with Stitch Poster

Disney’s Stars ‘n’ Cars: Sinds het verdwijnen van de Cinema Parade, zit het Walt Disney Studios Park zonder fatsoenlijke parade. Daar komt nu verandering in met de komst van Disney’s Stars ‘n’ Cars. Dit is de Disney versie van ‘pimp my ride’. Deze show bestaat uit twee delen: het eerste deel is een ‘cavalcade parade’ waarbij de auto’s met karakters in een stoet naar Place des Stars rijden. Eenmaal daar aangekomen, volgt deel 2: een ‘stage show’ waarbij Mickey en Minnie als regisseurs optreden. Alle overige karakters komen dan voorbij, terwijl ze zingen en dansen.

Locatie: Walt Disney Studios Park, route van Flying Carpets over Agrabah naar Place des Stars. Stage show op Place des Stars.

Stars 'n' Cars Poster

Stars 'n' Cars Poster

Playhouse Disney Live on Stage!: De populariteit van de Mickey Mouse Clubhouse tv serie is de laatste jaren flink gestegen en heeft sinds kort ook zijn weg naar Parijs gevonden. Deze show is voornamelijk gericht op de jongste bezoekers, maar ook volwassenen kunnen hier veel plezier aan beleven. Ontmoet alle Clubhouse vriendjes, waarbij de karakters met geavanceerde poppen onder andere de verjaardag van Minnie vieren. Met elke scene veranderd het decor. De show is ‘live’, wordt in een aantal talen opgevoerd en een host praat alle scenes aan elkaar.

Locatie: Walt Disney Studios Park, Production Courtyard.

Playhouse Disney Live on Stage! Poster

Playhouse Disney Live on Stage! Poster

Press Event

Bij de lancering van een nieuwe attractie, show of themajaar, is er altijd een speciaal persweekend met een grote show vol muziek, dans en vuurwerk. Ook Mickey’s Magical Party kreeg zo’n spetterende show op Central Plaza in het Disneyland Park. Geniet voor de laatste keer mee van de ‘It’s Party Time with Mickey & Friends’ show tijdens het persweekend in maart 2009.

New Generation Festival (2010)

Vanaf 2 april 2010 zal het themajaar ‘New Generation Festival’ van start gaan. Inmiddels heeft Disneyland Parijs hier al de nodige informatie over gegeven, zoals logo’s, posters en omschrijvingen van de nieuwe shows. Klik hier om naar de speciale Themajaar-pagina te gaan voor meer informatie over dit nieuwe jaar.

Bronnen: Disneyland Resort Paris, DLRP Magic!.

Copyright Afbeeldingen: DLRP Magic!.


Acties

Information
%d bloggers liken dit: