Disney’s Stars ‘n’ Cars

8 03 2010

Toen het Walt Disney Studios Park in 2002 haar deuren opende, konden bezoekers dagelijks genieten van de ‘Disney Cinema Parade’. Deze kleine parade was in feite één grote filmopname met een keur aan Disney figuren. In 2008 werd besloten om de parade te schrappen, maar er werd vervolgens geen vervanger gepresenteerd.

Stars 'n' Cars logo

Stars 'n' Cars logo

Aan de andere kant van de oceaan werd op dat moment ook een parade uitgefaseerd. De ‘Disney Stars and Motor Cars Parade’, die vanaf 2001 dagelijks te zien was in Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World, maakte daar zijn laatste rondje. Aangezien ons Studios Park het zusterpark is van Disney’s Hollywood Studios, begonnen er geruchten op te duiken over een mogelijke komst van die parade naar Parijs. In 2009 was het dan zover. In een gewijzigde grootte en vorm, reed Disney’s Stars ‘n’ Cars op 4 april 2009, tijdens Mickey’s Magical Party, voor het eerst door de straten van het Studios Park.

Stars 'n' Cars poster

Stars 'n' Cars poster

Stars 'n' Cars poster (banner)

Stars 'n' Cars poster (banner)

Floats

De parade is echter niet één op één overgenomen. In Florida was dit een échte parade. In Parijs is gekozen voor een ‘event’ in de vorm van een korte parade, gevolgt door een show en daarna weer een parade terug naar het beginpunt. Hierdoor zijn niet alle wagens (floats) overgenomen. De wagens van The Muppets, Star Wars, Power Rangers en Playhouse Disney zijn in eerste instantie geen onderdeel van het event. De oude wagen van Hercules is omgedoopt tot Disney Villains wagen. De Amerikaanse versie had ook nog speciale pre-parade wagens als er bijvoorbeeld een nieuwe film in premiere ging. Voorbeelden hiervan zijn tijdelijke wagens van Chicken Little (2005), Cars (2006), Ratatouille (2007) en Enchanted (2008). De bedoeling is wel dat er naar verloop van tijd nieuwe wagens worden toegevoegd. Momenteel nemen 11 wagens deel aan de parade en rijden daarna naar het podium op Place des Stars. Hier stappen de Disney figuren uit hun wagens en voeren zij een show op, met Mickey als regisseur. Vervolgens nemen ze weer plaats in de wagens en rijden ze in een parade dezelfde weg weer terug.

Float 1 – Stars ‘n’ Cars (Mickey en Minnie)

Stars 'n' Cars - Float 1

Stars 'n' Cars - Float 1

Float 2 – Snow White (Snow White en Dopey)

Stars 'n' Cars - Float 2

Stars 'n' Cars - Float 2

Float 3 – Toy Story (Woody en Jessy)

Stars 'n' Cars - Float 3

Stars 'n' Cars - Float 3

Float 4 – Monsters Inc. (Sulley)

Stars 'n' Cars - Float 4

Stars 'n' Cars - Float 4

Float 5 – The Little Mermaid (Ariel)

Stars 'n' Cars - Float 5

Stars 'n' Cars - Float 5

Float 6 – Mulan (Mulan en Mushu)

Stars 'n' Cars - Float 6

Stars 'n' Cars - Float 6

Float 7 – Stars ‘n’ Cars (Donald en Daisy)

Stars 'n' Cars - Float 7

Stars 'n' Cars - Float 7

Float 8 – Mary Poppins (Mary en Bert)

Stars 'n' Cars - Float 8

Stars 'n' Cars - Float 8

Float 9 – Aladdin (Aladdin en Jasmine)

Stars 'n' Cars - Float 9

Stars 'n' Cars - Float 9

Float 10 – Lilo & Stitch (Lilo en Stitch)

Stars 'n' Cars - Float 10

Stars 'n' Cars - Float 10

Float 11 – Disney Villains (Cruella, Gaston en Evil Queen)

Stars 'n' Cars - Float 11

Stars 'n' Cars - Float 11

Parade & Show

De parade begint bij de poort naast Flying Carpets over Agrabah en volgt dan de route via Art of Disney Animation en Disney Studio 1 naar Place des Stars. Tijdens de parade worden de wagens, vlak voordat ze Place des Stars bereiken, van elkaar gescheiden. 6 wagens nemen de route langs CineMagique en parkeren hun wagens aan de zijde van de Walt Disney Television Studios. De overige 5 wagens nemen de route langs de Tower of Terror en parkeren hun wagens aan de zijde van CineMagique. Als de wagens allemaal op hun plaats staan, stappen de Disney figuren uit en kan de show beginnen.

Stars 'n' Cars floats rechts van het podium

Stars 'n' Cars floats rechts van het podium

Stars 'n' Cars floats links van het podium

Stars 'n' Cars floats links van het podium

Een deel van de figuren begeeft zich dan naar het podium voor het eerste deel van de show. De overige figuren lopen naar de achterzijde van het podium voor een meet & greet met de bezoekers die geen zicht op het podium hebben. Tijdens het laatste nummer staan alle figuren op (en voor) het podium voor een echte showbizz finale. Hierna stappen ze weer allemaal in hun wagens en begint het tweede gedeelte van de parade. Ze volgen hierbij dezelfde route als op de heenweg, zonder gescheiden te worden.

Stars 'n' Cars showfinale

Stars 'n' Cars showfinale

De start van de parade in Toon Studio:

Het eerste gedeelte van de show op Place des Stars:

Het tweede gedeelte van de show op Place des Stars:

Het vertrek van de parade vanaf Place des Stars naar Toon Studio:

Meet & Greet

Aangezien alleen de bezoekers die aan de voorzijde van Place des Stars staan de show kunnen zien, is er tegelijkertijd aan de achterzijde van het podium een mogelijkheid om de Disney figuren, die op dat moment niet aan de show mee doen, te ontmoeten. Tevens zal een eerder opgenomen versie van de show (synchroon met de live show) worden vertoond op het grote beeldscherm dat aan de gevel van het Walt Disney Television Studios gebouw hangt. Ook de bezoekers die zicht hebben op de show krijgen de kans om de Disney figuren te ontmoeten. Na de finale is er kort de mogelijkheid om ze van dichtbij op de foto te nemen of om een handtekening te vragen. Bezoekers die zo’n handtekening willen scoren, moeten zich wel verzekeren van een plaatsje op de eerste rij.

Muziek

De muziek in de versie van Parijs is grotendeels hetzelfde als die van Florida. Iedere wagen heeft een eigen stukje muziek, waarin meestal de grootste hit uit de desbetreffende film wordt gespeeld. Uiteraard zijn de stukjes van de wagens die niet meerijden in Parijs uit de soundtrack gehaald. Bij de start van de parade wordt het aanstekelijke Hollywood-achtige ‘Roll out the red carpet’ nummer ten gehore gebracht. Het laatste deel van dit nummer wordt ook gebruikt als finale tijdens het showgedeelte. De muziek is helaas niet te koop in Parijs, terwijl deze in Walt Disney World wel verkrijgbaar is. Tijdens Disney’s Fairytale Christmas, het kerstseizoen van Disneyland Parijs, wordt de muziek vervangen door een kerstmedley. De show zelf blijft ongewijzigd.

Ratatouille

Stars ‘n’ Cars wordt vanaf 2 april, bij de start van New Generation Festival, uitgebreid met een Ratatouille wagen. De hoofdrolspelers uit de film, Rémy en Emile, zullen in de wagen plaatsnemen die verder bestaat uit een keur aan keukengerei. Lees meer over deze nieuwe wagen in deze post.

Bronnen: DLRP Today, WDS Fans, Wikipedia

Copyright Afbeeldingen: DLRP Today, Photos Magiques

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: