WALL-E Audio-Animatronic

7 03 2010

Walt Disney Imagineering (WDI) staat bekend om hun geavanceerde Audio-Animatronics, die in diverse attracties in de Disney Resorts worden gebruikt. Een Audio-Animatronic is een speciaal soort robot dat een aantal voorgeprogrammeerde bewegingen maakt en geluid produceerd. De meest bekende voorbeelden hiervan, zijn te zien in de Pirates of the Caribbean attractie in de Disney parken. De piraten en dieren zijn allemaal Audio-Animatronics met hun eigen tekst of geluid. Recentelijk werd deze attractie in de Amerikaanse resorts vernieuwd met Audio-Animatronics uit de gelijknamige  films, zoals Jack Sparrow en Barbossa. Voor Disneyland Parijs staat deze verandering wellicht ook op stapel. Lees er meer over in deze post.

WALL-E

WALL-E

Toen in 2008 de Disney/Pixar film WALL-E uitkwam, stond WDI voor een moeilijke opgave om die kleine robot tot leven te wekken, in de vorm van een Audio-Animatronic. Aangezien men gebruik wilde maken van de meest moderne technieken, werd er afgestapt van het concept om WALL-E alleen maar voorgeprogrammeerde bewegingen en geluiden te produceren. WALL-E moest zélf kunnen bepalen waar hij heen wilde rijden en wat hij wilde zeggen. Met geavanceerde sensoren en spraakherkenningssystemen bouwde WDI de meest moderne Audio-Animatronic ooit. Het resultaat is verbluffend. Tijdens de wereldpremiere van zijn eigen film in Los Angeles, reedt WALL-E zelf over de rode loper en maakte hij ‘een praatje’ met een journalist. Uiteraard is WALL-E beperkt in zijn reacties op de vragen, omdat hij een exacte kopie is van het karakter uit de film. Toch weet hij op alle vragen een ‘correct’ antwoord te geven en laat daarmee zien dat hij de vragen begrijpt. Let wel, WALL-E wordt niet op afstand bediend. Hij doet dit helemaal zelf! Kijk mee en geniet van deze wonderbaarlijke creatie van Walt Disney Imagineering.

Na de premiere lag het voor de hand om WALL-E te verplaatsen naar Disneyland voor een meet & greet met de bezoekers. Het originele Amerikaanse park in California had de eer om deze kleine robot te mogen ontvangen. Een bezoeker maakte een kort filmpje van de ontmoeting in Disneyland.

Afgelopen maand werd bekend dat WALL-E ook Disneyland Parijs gaat bereiken tijdens het New Generation Festival, dat vanaf april dit jaar van start gaat. Helaas niet in de vorm van de geavanceerde Audio-Animatronic zoals hierboven te zien, maar als passagier van de Disney All Stars Express. Lees er meer over in deze post.

Bronnen: LaughingPlace.comDLRP Fan Blog

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: