Rapunzel heet voortaan Tangled

4 03 2010

De ietwat tegenvallende boxoffice resultaten van The Princess and The Frog, heeft de marketing afdeling van Disney doen besluiten om de titel van de volgende animatiefilm, Rapunzel, te veranderen naar Tangled. Een filmtitel met een ‘prinses’ erin, zou de doelgroep te veel beperken tot meisjes en vrouwen. Om ook de jongens de bioscoop in te krijgen, heeft Disney er voor gekozen om de film Tangled te noemen. Dit maakte producent Roy Conli bekend op de Facebook-pagina van Walt Disney Animation Studios.

Tangled logo

Tangled logo

In Tangled maken we kennis met Rapunzel (Mandy Moore), een meisje met een haardos van meer dan twintig meter lang. Een boze heks (Donna Murphy) houdt haar al achttien jaar lang gevangen in een hoge toren. Tot het pad van bandiet Flynn Rider (Zachary Levi) hem op een dag naar haar gevangenis leidt. Hij zal gauw merken dat Rapunzel geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.

In deze post plaatste DLRP Fan Blog enkele concept arts voor Rapunzel/Tangled. Toen de film voor het eerst werd aangekondigd, zou deze volledig in 2D handgetekende stijl worden gemaakt. Later is besloten de film toch in 3D (CGI) te maken, maar wel in een nieuwe stijl die het beste kan worden omschreven als een combinatie van beide werelden. De vloeiende bewegingen van CGI en de schilderachtige achtergronden van 2D komen in deze film samen.

Begin deze week verscheen er een eerste (onofficiële) teaser van Tangled op Youtube. Er is vooralsnog weinig te zien, maar de eerste scene met de toren ziet er al veelbelovend uit. Het wachten is op de officiële teaser/trailer van Disney om een beter oordeel te kunnen geven.

Update 11-06-2010: Vandaag werd de eerste officiële trailer vrijgegeven van Tangled. Met deze trailer probeert Disney duidelijk ook de jongens aan te spreken door te focussen op Flynn en niet op Rapunzel. De film wordt daardoor niet als ‘princess-movie’ gepromoot en moet zo een breder publiek trekken.

Bron: Animatie.blog.nl

Copyright Afbeelding: Walt Disney Animation Studios


Acties

Information

6 responses

12 06 2010
jeffrey

Jammer dat ze al opnieuw afgestapt zijn van handdrawn. tpatf had zo’n enorme charme, als je dan dit bekijkt, die computeranimatie begint al m’n strot uit te komen…

13 06 2010
Lars

Hey Jeffrey,

Nieuwe handgetekende projecten zijn momenteel niet aangekondigd, maar er is er nog ééntje in de productie: de nieuwe Winnie de Pooh film die volgend jaar in de bioscopen zal verschijnen is weer in de oude 2D handgetekende stijl gemaakt.
Ik ben het met je eens dat handgetekende animatie nog altijd meer sfeer en warmte heeft dan CGI animatie. Toch ben ik benieuwd naar deze film. Bolt heeft mij eerder ook al positief verrast en hopelijk doet Tangled dat eind dit jaar ook.

Groetjes,
Lars

4 03 2010
Joey

De film was buiten Amerika toch een behoorlijk groot succes.

In Amerika bracht de film krap 100 miljoen op maar in de rest van de wereld rond de 150 miljoen. Terwijl normaal Amerika veruit de hoogste omzet heeft. Overigens komt de film wel in Frankrijk als Rapunzel uit, daar had PotF ontzettend veel succes (eveneens Nederland als ik het AD mag geloven)

4 03 2010
Lars

De film (The Princess and The Frog) is zeker een succes, maar niet zo’n groot succes als werd gehoopt. Directe concurrent Alvin and the Chipmunks 2 haalde zo’n 436 miljoen dollar op in totaal (VS en internationale boxoffice). Bijna het dubbele. Aangezien de film internationaal pas later werd uitgebracht, ondervond deze minder last van concurrerende films en daardoor is de opbrengst daar hoger. In Europa is de film inderdaad heel succesvol geweest.

Door Rapunzel nu te wijzigen in Tangled, geeft Disney aan dat het uitsluiten van de ‘jongens-doelgroep’ bij The Princess and The Frog een grote oorzaak is van de tegenvallende resultaten. Ze proberen nu een bredere doelgroep aan te spreken door de titel minder ‘vrouwelijk’ te laten klinken.

4 03 2010
Ronald de Crom

Jammer dat de bezoekersaantallen van The Princess and the Frog tegenvielen. Mijn vriendin en ik vonden het namelijk een geniale film met voor ieder wat wils.
Is er bekend wat de film qua bezoekersaantallen gedaan heeft? Ben ik wel nieuwsgierig naar.

Wat Tangled betreft: Ik hoop dat de combi van 2d en 3d animatie goed uit de verf komt. Ik ben een enorme fan van de 2d Disneyfilms en vind het jammer dat 3d de animatiewereld zo lijkt te overheersen. Ik hoop dat Tangled de echte Disney look en feel weet te pakken.

4 03 2010
Lars

Dat hoop ik ook, Ronald! Ik ben zelf ook een groot fan van handgetekende animatie. De charme en warmte van deze stijl geeft een film haar ziel. Toen Rapunzel/Tangled wordt veranderd in volledig CGI, was ik niet gelukkig. Toch heb ik vertrouwen in Disney. Ze hebben bijvoorbeeld met Bolt laten zien wel degelijk een CGI film met een ziel en inhoud te kunnen maken. Dat ze nu een combinatie stijl ontwikkelen is alleen maar positief.

Ik hoop echter dat ze ook traditioneel handgetekende animatie films blijven maken. In 2011 staat een nieuwe film van Winnie the Pooh op stapel. Dit is voorlopig de laatst bevestigde handgetekende film van Disney. We zullen zien wat de toekomst ons brengt.

Met The Princess and The Frog heeft Disney laten zien dat ze nog steeds heer en meester is op het gebied van handgetekende animatie. Daar kan geen andere studio tegenop. Deze film nemen ze in ieder geval niet meer van ons af!
%d bloggers liken dit: