St David’s Welsh Festival in Disneyland Parijs

3 03 2010

Van 5 t/m 7 maart 2010 viert Disneyland Parijs het St David’s Welsh Festival met een keur aan optredens en een spetterend vuurwerk. Saint David, geboren en getogen in Wales, is één van de vier heiligen van de British Isles. De overige drie zijn: Saint George (England), Saint Andrew (Scotland) en Saint Patrick (Ireland).

Tijdens dit jaarlijkse festival krijgt de bezoeker een mix van live optredens, muziek, dans, cultuur en vakmanschap uit Wales te zien in het Disneyland Park en in Disney Village.

St David's Welsh Festival logo

St David's Welsh Festival logo

Hoogtepunt van dit weekend is een spectaculaire vuurwerkshow bij het kasteel in het Disneyland Park op zaterdagavond. Als onderdeel van de Disney Magic Music Days zullen er dagelijks diverse optredens plaatsvinden met traditionele dans en zang uit Wales (onder meer in Fantasy Festival Stage). Een Welsh Male Voice Choir geeft dagelijks optredens aan de voet van het kasteel. Niet alleen het Disneyland Park wordt als locatie voor de optredens gebruikt, ook op diverse plaatsen in Disney Village (waaronder Billy Bob’s Country Western Saloon) zullen bands en groepen optreden met invloeden uit Wales. Daarnaast vind er een Welsh Food & Craft markt plaats in de hoofdstraat van Disney Village, waar de bezoekers traditionele wijnen kunnen kopen en andere traditionele ambachten kunnen bekijken.

St David's Welsh Festival vuurwerkshow

St David's Welsh Festival vuurwerkshow

De vuurwerkshow bestaat hoofdzakelijk uit de kleuren van Wales: rood, wit en groen. De soundtrack is een bewerkte versie van de muziek uit Fantasmic. Bekijk de show uit 2009 in onderstaand filmpje van de website Photos Magiques.

Ook DLRPFans.be heeft een video gemaakt van de vuurwerkshow. Bekijk de show van afgelopen weekend in onderstaand filmpje:

Bron: Disneyland Paris (UK), Wikipedia

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Paris (UK)

Advertenties

Acties

Information
%d bloggers liken dit: