Capaciteit attracties Toy Story Playland

24 02 2010

In 2007 opende Crush’s Coaster in het Walt Disney Studios Park. Deze combinatie van een dark ride en achtbaan bleek een doorslaand succes en een directe hit bij de bezoekers van het resort. Het succes leverde echter een probleem op. De attractie was niet berekend op zo’n grote toestroom van mensen. Met een capaciteit van 930 personen per uur, is een wachttijd van meer dan een uur eerder regel dan uitzondering.

Dit jaar, met de opening van de 3 attracties van Toy Story Playland, krijgen we opnieuw met dit probleem te maken. De capaciteit van elk van deze nieuwe attracties is namelijk nog lager dan Crush’s Coaster. De Franse website Disney Central Plaza heeft zijn hand weten te leggen op de capaciteits gegevens van de attracties.

Toy Story Playland capaciteit schema

Toy Story Playland capaciteit schema

De Toy Soldiers Parachute Drop krijgt 6 ‘karretjes’ waar elk 6 personen in kunnen. Tijdens de 90 seconden durende rit zitten er dus 36 personen in de attractie. Per uur komt de capaciteit dan uit op 624 personen. De Slinky Dog Zig Zag Spin krijgt 17 karretjes waar elk twee volwassenen en één kind in plaats kunnen nemen. Tijdens de 90 seconden durende rit zitten er dan maximaal 51 personen (uitgaande van 2+1 per karretje) in de attractie. Per uur komt de capaciteit dan uit op 758 personen. In de praktijk zal dat minder zijn, aangezien niet in ieder karretje ook een derde persoon (kind) zal zitten. De RC Racer krijgt 1 karretje waar 20 personen in kunnen tijdens een rit van 60 seconden. Per uur komt de capaciteit dan uit op 600 personen.

Met bovenstaande cijfers kan alleen maar worden geconcludeerd dat er een wachtrij-nachtmerrie gaat ontstaan. Ik verwacht dit vooral bij RC Racer, aangezien deze attractie een grotere doelgroep zal aantrekken dan de overige twee. Het Walt Disney Studios Park heeft grote behoefte aan een ‘capaciteits monster’, zoals Pirates of the Caribbean. Deze attractie kan maar liefst 3400 personen per uur aan én de mensen staan warm en droog tijdens het wachten. In Toy Story Playland is niet alleen de capaciteit onvoldoende, de mensen staan ook nog eens langer buiten. De afgelopen weken hebben we kunnen zien dat het klimaat in Parijs alles behalve aangenaam is.

Bron: Disney Central Plaza

Copyright Afbeelding: Disney Central Plaza

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: