Filmverbod Animagique opgeheven

18 02 2010

De Animagique show in het Walt Disney Studios Park heeft altijd een beleid gevoerd dat er geen video en/of foto opnamen gemaakt mogen worden tijdens de show. Dit heeft te maken met het gebruik van backlight. Hierdoor kunnen er mooie illusies worden gecreerd en geeft het de show een magische touch. Door het flitsen van fotocamera’s en een lamp op een videocamera gaat dit effect weg en hindert men de performers.

Sinds kort is de aankondiging voor de show veranderd en is het nu toegestaan om de show op te nemen met een videocamera. Enige voorwaarde is dat er geen gebruik mag worden gemaakt van een lamp. Foto’s maken (met flits) is nog altijd niet toegestaan. Filipv van DLRPFans.be heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de volledige show op te nemen. Hier is het resultaat van deze prachtige show:

Update 22-02-2010: Diverse bronnen, waaronder Joost die een reactie op dit artikel plaatste, geven aan dat de aankondiging inmiddels weer veranderd is naar de oude versie. Dit in verband met het feit dat er toch met flits foto’s werden gemaakt. De nieuwe aankondiging zou te onduidelijk zijn. Die wordt nu aangepast, maar tot die tijd blijft de oude versie actief. Dat betekend dat er momenteel géén opnames gemaakt mogen worden.

Bron: DLRPFans.be

Copyright Video: Filipv (op Vimeo)


Acties

Information

2 responses

20 02 2010
Joost

Inmiddels is de toestemming weer tijdelijk ingetrokken… De aankondiging was onduidelijk, en er werd met flits gefotografeerd. Tot nader order is de oude band weer in gebruik en mag je niet filmen en fotograferen.

20 02 2010
Lars

Dank voor de informatie, Joost. Had het inderdaad ook al op een forum gelezen. Ik ben benieuwd wanneer de nieuwe (gewijzigde) aankondiging ‘live’ gaat.

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: