Discotheek Hurricanes sluit na bijna 18 jaar zijn deuren

6 02 2010

Afgelopen jaar werd een nieuwe richting ingeslagen in de verdere ontwikkeling van Disney Village, het winkel- en uitgaansgebied van Disneyland Resort Paris. Begin augustus werd een vestiging van Starbucks geopend, ter vervanging van de Buffalo Trading Co winkel. Eind vorig jaar volgde de aankondiging van Earl of Sandwich, een counter service restaurant gespecialiseerd in sandwiches, met een locatie naast Rainforest Cafe en uitzicht op Lake Disney. De bouw van dit restaurant is inmiddels begonnen en moet eind dit jaar klaar zijn.

Hurricanes Nightclub

Hurricanes Nightclub

In januari maakte een forumlid van Magicforum.eu melding van een nieuwe ontwikkeling in Disney Village. Discotheek Hurricanes, al vanaf het begin in het resort aanwezig, zal op 31 maart 2010 zijn deuren definitief sluiten. Daar moet nog wel een slag om de arm gehouden worden, want het is niet de eerste keer dat zo’n aankondiging de wereld in wordt geholpen. Afgelopen jaren zou de nachtclub al eerder voor goed worden gesloten. Nu lijkt het er echter op dat het resort er definitief afscheid van gaat nemen, in het kader van de herpositionering van Disney Village.

Hurricanes Nightclub

Hurricanes Nightclub

Een vervanger is echter nog niet bekend of aangekodigd. De geruchten gaan dat er een Italiaans restaurant en/of een nieuwe pub zijn intrek zal nemen in de voormalige discotheek. Volgens DLRP Today is het resort in gesprek met de eigenaar van een Jules Verne gethematiseerde pub in de buurt van de stad Nantes om zo’n zelfde zaak in Disney Village te openen. Het zou gaan om een voorgestelde oppervlakte van 500m2, ruwweg dezelfde oppervlakte als Hurricanes.

Ondanks dat het management nog niks heeft losgelaten over een veranger, lijken beide opties goed mogelijk. Er is al langer vraag naar een extra restaurant in Disney Village en de populaire Italiaanse keuken is nog niet vertegenwoordigd in het entertainment district. Vooral in het hoogseizoen zijn de bestaande restaurants vaker vol geboekt en moeten de bezoekers uitwijken naar fastfood restaurants en andere afhaal locaties. Disneytheque gaf al eerder aan dat er mogelijk een ‘Tony’s Restaurant’ op de plaats van Hurricanes zou komen (zie deze post voor meer informatie). De pub zou een welkome toevoeging zijn in het nu vrij schaarse aanbod van drink gelegenheden. Aangezien Discoveryland in het Disneyland Park geinspireerd is door Jules Verne, zou een pub in die stijl niet misstaan.

Update 25-02-2010: Vandaag komt DLRP Today met nieuwe informatie omtrent de sluiting van discotheek Hurricanes. De sluitingsdatum is vervroegd naar 1 maart 2010.

Daarnaast wordt er melding gemaakt van een interessant nieuwe gerucht over de mogelijke opvolger. De locatie van Hurricanes zou gebruikt kunnen gaan worden als ESPN Zone. Disney Regional Entertainment is de eigenaar van deze keten, waar onder het genot van een hapje en/of drankje via grote video walls genoten kan worden van sportuitzendingen. Daarnaast is er ruimte om te shoppen en te relaxen. ESPN Zone werd overigens al eens eerder gelinkt aan het Parijse resort met een locatie links van het Walt Disney Studios Park, nabij de Disney Village parkeergarage. Downtown Disney in Disneyland Resort California heeft al zo’n vestiging.

De eventuele komst van ESPN Zone wordt versterkt doordat Disney momenteel bezig is om dit merk naar Europa te exporteren. Sinds kort is ESPN gelanceerd in Engeland en daar lijkt het goed aan te slaan. Daarnaast zijn er in diverse Europese landen al verschillende ESPN zenders te zien. 

Het Italiaanse restaurant, dat in eerdere geruchten op de plaats van Hurricanes werd voorgesteld, zou volgens bovenstaande geruchten zijn intrek nemen in de huidige Sports Bar.

Bronnen: DLRP Today, Magicforum.eu

Copyright Afbeeldingen: Photos Magiques, DLRP Today

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

1 03 2010
glstitch

net geen 18 is hij geworden…..
laat ESPN Zone maar komen!!

17 02 2010
Albert

Dus dat betekent voor ons om begin maart snel nog een bezoekje te brengen aan Discotheek Hurricanes zolang het nog kan! En hopelijk mag je met 17 jaar naar binnen. Een persoon is 17, de rest is 18 jaar en ouder van ons gezelschap.
%d bloggers liken dit: