3 Oscar Nominaties voor The Princess and The Frog

2 02 2010

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 82ste Academy Awards. Voor Disney zitten de films ‘Up’ en ‘The Princess and The Frog’ in de race voor die felbegeerde beeldjes. De afgelopen jaren zijn de Disney/Pixar films altijd al een ‘zekerheidje’ geweest voor de nominaties én het winnen van de beeldjes. Dit jaar markeert de terugkeer voor Disney naar handgetekende musicals en daardoor legt DLRP Fan Blog de focus op ‘The Princess and The Frog’.

Critici zijn het erover eens dat dit eindelijk weer eens een hele goede animatie film is uit de Disney stal, die jaren werd gedomineert door zwakke CGI producties. Door zware concurrentie van ‘Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel’ en ‘Avatar’, viel de boxoffice wat tegen. Afgelopen weekend werd de grens van 100 miljoen dollar doorbroken in de Amerikaanse boxoffice. Deze maand zijn de internationale premieres (3 februari in de Nederlandse bioscopen).

De film is genomineerd in de categorie ‘Animated Feature Film’ en 2 keer in de categorie ‘Music (Original Song)’ met de nummers ‘Almost There’ en ‘Down in New Orleans’. De Oscars worden op 7 Maart uitgereikt.

Bronnen: Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Rotten Tomatoes, The Numbers


Acties

Information
%d bloggers liken dit: