Doek valt voor High School Musical show in de Studios

30 01 2010

Nadat vorig jaar popularie stage shows als Tarzan: The Encouter en The Legend of The Lion King in het Disneyland Park werden geschrapt, bereikt de recessie nu ook het Walt Disney Studios Park met het annuleren van de ‘High School Musical Party!’ show. Sinds 16 juni 2007 werden de straten van de Studios bevolkt door de Wildcats uit de populaire Disney Channel filmserie High School Musical. Dit jaar komt er na 3 jaar een einde aan de huidige show, die werd voorgegaan door ‘High School Musical On Tour’ in 2007 en ‘High School Musical 2: School’s Out!’ in 2008.

High School Musical Party!

High School Musical Party!

Het schrappen van deze show zal ongetwijfeld met de bezuinigingen te maken hebben, maar er zal ook hebben meegespeeld dat het fenomeen ‘High School Musical’ op z’n retour is. Eind 2008 kwam het – voorlopige – laatste deel van de serie uit in de bioscoop en sindsdien is het stil. Het aankomende vierde deel, High School Musical 4: East Meets West, zal pas eind dit jaar als tv-film op de Amerikaanse Disney Channel te zien zijn. Met een nieuwe cast hoopt Disney ‘the phenomenon’ levendig te houden. Tegen de tijd dat de nieuwe film ook Europa heeft bereikt, zijn we weer een jaar verder en daarmee ziet het er niet naar uit dat de populariteit van High School Musical dit jaar even hoog zal blijven als voorgaande jaren.

Ondanks dat de show nu is geschrapt, blijft er wel iets van High School Musical aanwezig in de Studios. Het voormalige counter service restaurant Backlot Express werd afgelopen zomer omgetoverd tot Disney Blockbuster Cafe, met als thema’s Pirates of the Carribean en High School Musical.

Met het einde van de ‘High School Musical Party!’ blijft alleen nog Disney’s Stars ‘n’ Cars over als live entertainment in de openlucht in het Walt Disney Studios Park. Er is geen vervangende show aangekondigd.

Als eerbetoon aan alle performers, is hier de volledige High School Musical Party! show op de locatie vóór de Tower of Terror:

De performers van de High School Musical shows hebben een Facebook pagina gemaakt om het resort te laten zien dat veel mensen het niet eens zijn met de beslissing om de show te schrappen. Maak je lid van de groep ‘Save the Wildcats!’ en steun dit initiatief om de show weer terug in de Studios te krijgen!

Bron: DLRP Today

Copyright Afbeelding: DLRP Today

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

10 02 2010
marco

Heeey

Is er het komende jaar dan totaal geen show?
Niet in de zaal waar tarzan of lion king was?

Dat is wel een beeetje jammer..!
En voor de high school komt ook niks anders?

hmmmz qua live entertainment gaat dan wel achteruit..?

Nou ik hoor het wel

Doegg

10 02 2010
Lars

Heey Marco!

In de Studios is er deze zomer geen live show meer in de open lucht, alleen Disney’s Stars ‘n’ Cars. In het Disneyland Park komt er waarschijnlijk wel weer een show in het Chaparral Theatre (vorig jaar was daar Goofy’s Summercamp) en in het Videopolis Theatre zijn de Mickey filmpjes te zien tijdens Cinema Mickey. Op Central Plaza komt Disney’s Showtime Spectacular ter vervanging van It’s Party Time with Mickey. Het resort is hard geraakt door de crisis en moet bezuinigen. Het is erg jammer, maar hier moeten we even doorheen.

13 02 2010
marco

Heeey Lars

Jeeh toch wel jammer.. Nou ja als de sfeer en de figuren toch regelmatig gaan rondlopen is het ok;)

Nou we gaan het zien eind maart van vrijdag tot maandag rond trekken in disney :D en me dream abbo kopen.. :D

Nou we houden je site weer in de gaten

Doeg Marco
%d bloggers liken dit: