Ratatouille darkride wacht op groen licht

26 01 2010

De spanning bij Disneyland fans begint te stijgen. Wat wordt de grote E-Ticket ride voor de 20ste verjaardag van het resort? De afgelopen periode werden de geruchten over een unieke attractie voor Parijs steeds luider. In deze post berichtte DLRP Fan Blog al eerder over mogelijke uitbreidingen voor het Walt Disney Studios Park, waaronder een darkride gebaseerd op de Disney/Pixar film Ratatouille. Afgelopen week plaatste DLRPToday.com een interessant artikel, waarin de komst van deze Ratatouille darkride min of meer wordt bevestigd.

Vergelijking Ratatouille en Pooh's Hunny Hunt

Vergelijking Ratatouille en Pooh's Hunny Hunt

Op de plattegrond van de gemeente Chessy is een nieuwe attractie ingetekend naast Toy Story Playland in Toon Studio van het Walt Disney Studios Park (zie deze post). Aangezien de attractie in de geruchten wordt voorgesteld als een ‘track-less ride system’, heeft DLRPToday.com de layout van Pooh’s Hunny Hunt uit Tokyo Disneyland vergeleken met de plattegrond van de gemeente Chessy. Deze Pooh attractie gebruikt namelijk hetzelfde systeem, waarbij de karretjes met GPS ‘los’ door de attractie bewegen. Wat blijkt? De afmetingen en vorm zijn exact hetzelfde! Hieruit kan worden geconcludeerd dat Walt Disney Imagineering gebruik heeft gemaakt van het ontwerp van Pooh’s Hunny Hunt bij het maken van de plannen voor een nieuwe attractie in de Studios.

Een forumlid van Disney Central Plaza bevestigd daarnaast nog twee interessante punten:

De ‘costume workshop’ in de Costume Building voor Cast Members, dat vroeger onderdeel was van de Studio Tram Tour, wordt verplaatst. Hierdoor komt er een strook grond vrij tussen de nieuwe attractie en de Costume Building. Hier zou een Ratatouille boutique voorzien zijn, volgens eerdere geruchten. Bezoekers kunnen de attractie dan via deze winkel verlaten, zoals dat bijvoorbeeld ook al het geval is bij de Tower of Terror.
Als we de tekeningen er weer bij nemen, dan valt het op dat vloeroppervlak van Ratatouille een stuk kleiner wordt dan Pooh’s Hunny Hunt. Hoe is het dan mogelijk om alle gedeeltes (attractie, winkel en restaurant), die in de afgelopen tijd als gerucht naar buiten zijn gebracht, onder te brengen in dit gebouw? Door omhoog te gaan… Jawel, de bedoeling is om dit gebouw te verdelen in etages. Voorbeelden van Disney attracties die al gebruik maken van meedere niveau’s zijn Phantom Manor en Pirates of the Carribean, beiden uit het Disneyland Park. Waarschijnlijk zal de rit zelf beperkt worden tot één niveau, maar kan bijvoorbeeld de wachtrij en/of het restaurant op een andere etage worden geplaatst. Zo wordt het maximale uit een beperkte oppervlakte gehaald.

Restaurant Gusteau's uit Ratatouille

Restaurant Gusteau's uit Ratatouille

DLRPToday.com meldt verder dat John Lasseter, de voormalige baas van Pixar Animation Studios en de huidige baas van Walt Disney Animation Studios, zich heeft bemoeid met dit project en dat een schaalmodel van de attractie al klaar is. Walt Disney Imagineering heeft het project inmiddels afgerond en alles is gereed om te beginnen met de bouw. De plannen liggen nu bij het management. Zij zullen de benodigde financiering moeten regelen en het definitieve groene licht moeten geven.

Velen zijn van mening dat deze attractie er gewoon móét komen. Dankzij de geavanceerde technologie is dit een unieke ervaring dat een groot aantal mensen zal aantrekken en overhalen om een bezoek te brengen aan het resort. Als het resort meer geld wilt genereren, dan zal er flink geïnvesteerd moeten worden. Met Ratatouille als E-Ticket attractie voor de 20ste verjaardag wordt een stap in de goede richting gezet. Het effect is meerdere keren bewezen (meest recente voorbeeld: Tower of Terror). De kosten zullen niet mals zijn, al wordt de technologie ook ingezet voor de toekomstige Mystic Point attractie in Hong Kong Disneyland. Hierdoor zal de prijs voor Ratatouille lager uitvallen, dan wanneer er een systeem zou worden ontwikkeld dat nog nergens eerder is gebruikt.

De bouw van zo’n gecompliceerde attractie duurt 2 jaar. Aangezien het resort zijn 20ste verjaardag in 2012 viert, zal de komende maanden de schop in de grond moeten om het werk voor die tijd af te krijgen. Aangezien de bouwvakkers nu nog bezig zijn met de bouw van Toy Story Playland, is de verwachting dat ze hierna door zullen gaan met de Ratatouille darkride. Op 9 februari zullen er weer nieuwe kwartaalcijfers bekend worden gemaakt. Vaak is dit ook een gelegenheid voor het resort om toekomstige projecten aan te kondigen.

Bron: DLRP Today

Copyright Afbeeldingen: DLRP Today


Acties

Informatie

One response

1 10 2010
djhurman

gaaf lekker frans eten en rond ryden in 1 van favoriete films zelfs 1 van myn puesen heet remie groeten een disny fan
%d bloggers liken dit: