Disney XD wordt volwaardige zender bij UPC

23 01 2010

Vandaag werd bekend gemaakt dat Disney XD vanaf 1 februari 24 uur per dag gaat uitzenden. Momenteel deelt de zender het kanaal met Veronica, met een uitzendschema van 06:00 tot 18:00 uur. Daar komt vanaf februari verandering in, maar wel op een apart digitaal kanaal en vooralsnog alleen bij UPC. De analoge uitzending blijft gedeelt met Veronica. De kabelmaatschappij schrapt de familie zender Zone Club uit het digitale basispakket, met een 24 uurs versie van Disney XD als vervanger (kanaal 503).

Disney XD Logo

Disney XD Logo

Het is momenteel niet bekend welke programma’s er ná 18:00 uur worden uitgezonden, maar volgens TotaalTV moet het als een ‘verlenging’ van het huidige aanbod worden gezien. De verwachting is dat de ‘verlengde’ zender ook binnenkort in België te zien zal zijn. Wanneer de zender ook bij de andere aanbieders (zoals Ziggo) te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: TotaalTV

Copyright Afbeelding: Disney XD


Acties

Information

2 responses

28 05 2010
DisneyUPC

wrm is disney xd alleen voor upc want ik zeeland hebben ze geen upc dus kan het tog ook via delta!!

28 05 2010
Lars

Disney XD is tot 18:00 uur door iedereen te ontvangen op het kanaal van Veronica. De 24/7 versie is op dit moment, net als Disney Channel, exclusief te zien bij UPC. Disney en UPC hebben daarvoor een samenwerkingsverband gesloten. Het is de verwachting dat uiteindelijk beide zenders via alle kabelmaatschappijen te ontvangen zijn, maar de komende tijd alleen bij UPC. Zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt, zal dat hier op DLRP Fan Blog worden gepost.

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: