Eerste concept arts voor Rapunzel

19 01 2010

Ondanks dat The Princess and The Frog in Nederland nog in de bioscoop moet komen, werpen we alvast een blik op de volgende Disney animatie film: Rapunzel. Gebaseerd op het klassieke verhaal van de Gebroeders Grimm, zal Disney hier een eigen draai aan geven met deze nieuwe film. Het verhaal concentreerd zich op Rapunzel, een meisje dat op zoek is naar haar eigen identiteit. Een leerproces waarbij ook de ouders haar los zullen moeten laten. De film wordt een kruising tussen een comedy en een musical. Componist Alan Menken, verantwoordelijk voor grote successen als Beauty and the Beast, Aladdin, The Little Mermaid, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, Hercules en Enchanted, tekent voor de muzikale noot. Byron Howard, bekend als regisseur van Bolt, zal de regie op zich nemen.

Disney's Rapunzel

Disney's Rapunzel

Toen de film voor het eerst werd aangekondigd, zou deze volledig in 2D handgetekende stijl worden gemaakt. Later is besloten de film toch in 3D (CGI) te maken, maar wel in een nieuwe stijl die het beste kan worden omschreven als een combinatie van beide werelden. De vloeiende bewegingen van CGI en de schilderachtige achtergronden van 2D komen in deze film samen. De volgende concept arts laten een mooie sprookjesachtige wereld zien.

Rapunzel - Concept Art 1

Rapunzel - Concept Art 1

Rapunzel - Concept Art 2

Rapunzel - Concept Art 2

Rapunzel - Concept Art 3

Rapunzel - Concept Art 3

Rapunzel - Concept Art 4

Rapunzel - Concept Art 4

Rapunzel - Concept Art 5

Rapunzel - Concept Art 5

Rapunzel - Concept Art 6

Rapunzel - Concept Art 6

Rapunzel en Tiana (The Princess and The Frog) zijn dit jaar de nieuwste aanwinsten voor Disney en voegen zich bij de indrukwekkende line up van prinsessen. Aangezien de ‘Disney Princess’ merchandise lijn nog altijd een ware goudmijn is voor The Mouse House, is het dus niet vreemd dat men weer terugkeert naar de roots: sprookjes. De film zal vanaf 24 november 2010 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

Bron: Walt Disney Animation Studios, Wikipedia

Copyright Afbeeldingen: Walt Disney Animation Studios


Acties

Information
%d bloggers liken dit: