“Captain EO” definitief niet terug naar Parijs

3 01 2010

In 1986 sloegen Michael Jackson, George Lucas, Francis Ford Coppola en James Horner de handen ineen om een nieuwe 3D film te maken voor Disneyland Resort California. ‘Captain EO’ werd een groot muzikaal ruimte spektakel in 3D met special effects. De film werd direct een hit bij de Disneyland bezoekers en vond daarna al snel zijn weg naar de overige Disney resorts. Bij de opening van Disneyland Resort Paris in 1992, kon ook het Europese publiek genieten van deze spectaculaire 3D film. In 1998 werd de film vervangen door de huidige ‘Honey, I Shrunk The Audience’ show.

Captain EO poster

Captain EO poster

 

Toen Michael Jackson op 25 juni 2009 kwam te overlijden, begonnen er stemmen op te gaan om, als eerbetoon aan deze legendarische artiest, Captain EO terug te laten keren in de Disney resorts. Vanaf februari 2010 keert de film terug in het orriginele Disneyland Resort in California, volgens de Disney Parks Blog in deze post. De verwachting was dat ook de andere resorts die voorbeeld zouden volgen. Helaas heeft het management van Disneyland Resort Paris laten weten dat Captain EO niet meer terugkeert naar Parijs. Photo Magiques bracht dit nieuws afgelopen week via Twitter in deze post.

Captain EO logo bij de ingang

Captain EO logo bij de ingang

 

Als het alternatief (Honey, I Shrunk The Audience) nu een favoriete show was voor veel Disneyland bezoekers, dan zou ik dat nog wel kunnen begrijpen, maar dat is het al lang niet meer. De houdbaarheidsdatum is al jaren geleden verstreken, maar de film wordt nog altijd vertoond. Uiteraard is Captain EO ook veroudert, maar deze film terughalen, ook al is het maar voor een bepaalde tijd, zou uit historisch en nostalgisch oogpunt veel mensen kunnen trekken. De echte fans van Michael en Captain EO zullen dus een trip moeten maken naar California. In Parijs doen ze blijkbaar niet aan nostalgie.

Bronnen: DLRP Today, Disney Parks Blog, Photo Magiques

Copyright Afbeeldingen: The Walt Disney Company, EuroSouvenirland.com

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: