Geruchten: Star Tours 2.0 en The Little Mermaid in het Disneyland Park?

2 01 2010

Amper bekomen van de geruchten dat Ratatouille en wellicht Toy Story Mania naar het Walt Disney Studios Park komen, komt Disneytheque met nóg meer attractie nieuws uit het resort. Dit keer concentreren we ons op het Disneyland Park.

Star Tours 2.0 (opening 2013; start bouw 2012)

Al langere tijd gingen er geruchten dat Star Tours een upgrade zou krijgen naar de nieuwe Star Tours 2.0. Tijdens de afgelopen D23 Expo in het Disneyland Resort in California, werd bekend gemaakt dat deze nieuwe versie in 2011 zijn deuren opent in beide Amerikaanse Disney resorts. Al snel werd gesuggereerd dat Parijs niet lang zou achterblijven, aangezien het Europese resort ook een Star Tours attractie heeft. Disneytheque maakt nu bekend dat Star Tours 2.0 in 2013 zal landen in Parijs. Dat is een jaar later dan eerder werd voorspeld, maar dat komt doordat in 2012 het resort 20 jaar bestaat en dan de nieuwe Ratatouille darkride wordt geopend.

Star Tours 2.0 wordt niet ‘zomaar even een nieuw filmpje installeren in de huidige attractie’ en klaar. De hele attractie wordt veranderd: van de wachtrij tot de simulator, van de projectortechniek tot de audio-animatronics. In feite komt er een compleet nieuwe attractie. Enkele voorbeelden: Iedere shuttle wordt uitgerust met de Disney Digital 3D technologie die bestaat uit 5 stuks 3D Retro-Projectors, 3 High-Definition schermen (waarbij het hoofdscherm buiten de shuttle hangt), een nieuw hydraulisch systeem met een bewegend dak (dat open gaat en waardoor je ook door het dak naar het hoofdscherm buiten de shuttle kunt kijken), 3D brillen voor de bezoekers, een DTS audio systeem en 3 gloednieuwe audio-animatronics. Nog niet officieel bevestigd, maar de film zelf zou bestaan uit 3 delen. Elk deel heeft enkele tientallen versies die allemaal anders zijn. Die worden dan bij iedere ride willekeurig vertoond. Zo krijg je dus nooit dezelfde film te zien en blijft de attractie keer op keer ‘nieuw’.

Een kort stukje uit de nieuwe film voor Star Tours 2.0:

The Little Mermaid darkride (opening 2014; start bouw 2012)

Disneytheque zegt de bevestiging te hebben dat de darkride van The Little Mermaid in 2014 eindelijk naar Parijs komt. Oorspronkelijk zou Disneyland Resort Paris het eerste resort zijn met een Little Mermaid attractie, maar wegens budgettaire redenen is het toen niet doorgegaan. De attractie werd in die tijd voorgesteld als een ‘suspended darkride’ (te vergelijken met Peter Pan’s Flight, waarbij de bezoekers door de attractie zweven), maar zoals het er nu naar uit ziet, wordt het een ‘omnimover darkride’ (te vergelijken met de karretjes uit Phantom Manor). Biede Amerikaase resorts krijgen ook deze versie en het ligt in de verwachting dat Parijs hier een kopie van krijgt.

The Little Mermaid darkride concept art

The Little Mermaid darkride concept art

De locatie voor deze nieuwe attractie is achter het Disneyland Railroad Fantasyland Station en zal met een extra wandelpad worden verbonden met het naastgelegen Storybook Land. De bouw begint in 2012 en dit nieuwe ‘under the sea’ avontuur opent in 2014 haar deuren. Tevens zal Toad Hall Restaurant, ook gelegen in Fantasyland, worden uitgebreid om zo meer bezoekers te kunnen bedienen als de attractie klaar is. Dit betekend dat er bij de attractie zelf geen eetgelegenheid wordt gebouwd.

Uitbreiding Fantasyland (Disneytheque)

Uitbreiding Fantasyland (Disneytheque)

Bron: Disneytheque

Copyright Afbeelding: The Walt Disney Company

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: