Geruchten: Ratatouille en Toy Story Mania in de Studios?

29 12 2009

Het loopt weer tegen het einde van het jaar en dat betekend dat de geruchtenmolen in Parijs op volle toeren draait. Eerder berichtte DLRP Fan Blog al over grote uitbreidingsplannen van Disney Village, nieuwe Disney hotels en een groot convention centre in deze post. Disney Central Plaza wist dit keer zijn hand te leggen op een plattegrond van het Walt Disney Studios Park, waar een nieuwe attractie blijkt te zijn ingetekend. Op de plattegrond, die afkomstig is van de gemeente Chessy, is te zien dat er naast Toy Story Playland een nieuw gebouw zal verrijzen. Ondanks dat het management van Disneyland Resort Paris zijn lippen stijf op elkaar houd, is de verwachting dat hier een nieuwe attractie zal komen gebaseerd op Disney/Pixar’s Ratatouille. Er gaan al langer geruchten over een mogelijke darkride voor de Studios en als de geruchten waar blijken te zijn, dan zal dit de eerste darkride attractie worden in het Walt Disney Studios Park.

Ratatouille op de plattegrond

Ratatouille op de plattegrond

Er wordt nergens expliciet vermeld dat Ratatouille het thema wordt voor de nieuwe attractie, maar alles wijst erop. Tijdens het ontwerp en de bouw van Toy Story Playland is er zelfs rekening gehouden met een nieuw gedeelte ten oosten van Playland, door alvast een voetpad naar dit gebied in te tekenen. De Ratatouille darkride komt daarmee naast het ‘costume building’ te staan, dat gebruikt wordt door cast members & performers en vroeger onderdeel was van de Studio Tram Tour: Behind the Magic. Ratatouille zou een vrij uniek ‘track-less ride system’ krijgen, dat vergelijkbaar is met de Winnie the Pooh attractie in Tokyo Disneyland. De karretjes bewegen niet via een rails, maar worden door een GPS systeem draadloos door de attractie gereden. Uiteraard is dit nog niet officieel bevestigd. Disney Central Plaza geeft verder nog aan dat er mogelijk een restaurant en/of winkel in het showgebouw zal komen. Aangezien het Studios Park behoefte heeft aan een goed table service restaurant én het thema zich afspeelt in Parijs, lijkt een restaurant goed mogelijk.

Restaurant Gusteau's uit Ratatouille

Restaurant Gusteau's uit Ratatouille

De plattegrond is echter niet recent, wat te zien is aan de dubbele half-pipe voor de RC Racer attractie in Toy Story Playland. Dit is in het uiteindelijke ontwerp veranderd naar één half-pipe. De vraag is dan ook of er in het laatste ontwerp ook wijzigingen zijn aangebracht aan de mogelijke Ratatouille attractie. Op de plattegrond is verder een groene zone te zien. Dit stelt de thematisering van de attractie aan de buitenkant voor en kan duiden op een Parijse facade met een ingang voor de attractie zelf en een restaurant (waarschijnlijk ‘Gusteau’s’, de naam van het restaurant uit de film).

Naast bovenstaande hardnekkige geruchten o.ver de Ratatouille darkride, duiken er de afgelopen tijd ook geruchten op over een andere attractie in hetzelfde park op DLP.info. Toy Story Mania, een zeer populaire attractie in de Amerikaase resorts, zou ook een plaatsje krijgen in Toon Studio, náást de Ratatouille darkride. Op die plaats staat nu dat ‘costume building’ (zie plattegrond) en de geruchten zeggen dat dit gebouw omgetoverd zal worden in de attractie van Toy Story Mania.

Toy Story Mania (Amerikaanse Disney Resorts)

Toy Story Mania (Amerikaanse Disney Resorts)

Deze geruchten zijn nog vers en niet geverifieerd door andere bronnen, dus het kan momenteel met een korreltje zout genomen worden. Feit is wel dat het management van de Disney Parks & Resorts afdeling binnen The Walt Disney Company al eerder heeft aangegeven dat het de intentie is om Toy Story Mania in alle Disney resorts wereldwijd te bouwen. Aangezien de beide Amerikaanse resorts de attractie al hebben en Tokyo die binnenkort ook gaat bouwen, is er een redelijke kans dat deze ride in de toekomst naar Parijs zal komen.

Al deze geruchten smaken wel naar meer! Hopelijk komt DLRP binnenkort met officiele persberichten over toekomstige attracties in de Disney parken. Tot die tijd blijft het gissen en vergapen we ons aan de voorgestelde attracties die  ‘eventueel zouden kunnen komen’.

Bronnen: Disney Central Plaza, DLP.info, DLRP Today

Copyright Afbeelding: Disney Central Plaza

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

12 06 2011
Piet

De parade van 2012 is Parade of Dreams

15 06 2011
Lars

De parade voor 2012 blijft gewoon Disney’s Once Upon A Dream Parade in het Disneyland Park en Disney’s Stars ‘n’ Cars in het Studios Park.
%d bloggers liken dit: