TV Special: Disney’s Prep and Landing

12 12 2009

Disney is bekend om zijn talloze geanimeerde ‘shorts’ die jaren geleden veelvuldig werden gemaakt. We kennen allemaal de ‘Silly Symphonies’ en de korte filmpjes van Mickey, Goofy, Donald en Pluto. Vroeger werden deze filmpjes in de bioscoop vertoond, voordat de hoofdfilm begon. Later verschenen ze met enige regelmaat op TV en sinds een aantal jaren verkrijgbaar op DVD in de Walt Disney Treasures serie. In 2007 werd besloten om een nieuwe short te maken. Goofy werd verkozen tot hoofdpersoon in ‘How to hook up your home theater’, een komisch filmpje waarbij hij een home theater set probeert aan te sluiten. Deze short werd in de bioscoop vertoond.

Prep and Landing Logo 1

Dit jaar presenteert Walt Disney Animation Studios een langere short (ruim 21 minuten) met een kerstthema. Oorspronkelijk bedoelt als bioscoopvertoning, wordt ‘Disney’s Prep and Landing’ nu exclusief uitgezonden door ABC in een TV Special.

Prep and Landing Logo 2

Prep and Landing gaat over de elfjes Wayne (Dave Foley) en Lanny (Derek Richardson), die allebei lid zijn van een elite team en ervoor zorgen dat de huizen op kerstavond gereed worden gemaakt als de Kerstman met z’n arreslee arriveert. Wayne heeft er al 287 dienstjaren op zitten en kijkt uit naar zijn aanstaande promotie. Als echter blijkt dat niet Wayne, maar zijn oude partner Peterson, de promotie krijgt, zit er niets anders op dan weer aan het werk te gaan. Wayne krijgt Lanny toegewezen als pupil, een enthousiaste jonge elf die net van de Kringle Academy afkomt en naar hem opkijkt. Als er die avond allerlei dingen fout gaan, moeten ze beiden het uitersten van zichzelf geven om de Kerstman veilig te laten landen.

Prep and Landing Picture 1

Prep and Landing Picture 1

Prep and Landing Picture 2

Prep and Landing Picture 2

Prep and Landing Picture 3

Prep and Landing Picture 3

Prep and Landing heeft alles in zich om een kerst klassieker te worden. Ondanks dat er computer animatie wordt gebruikt, straalt het filmpje sfeer en gezelligheid uit. De decors, animatie en muziek zijn van een hoog niveau. Het verhaal is orrigineel en dat is met de meeste kerst producties wel anders.

De volledige short is, met wat reclame tussendoor, in hoge kwaliteit te zien op de officiele Disney site van Prep and Landing. Na iedere 5 minuten volgt een korte commercial, daarna gaat de film weer verder. Gaat dat zien!

Bronnen: Disney’s Prep and Landing

Copyright Afbeeldingen: Walt Disney Animation Studios

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: