Tripreport 27 t/m 30 November 2009 (Dag 1)

6 12 2009

DAG 1 – Vrijdag 27 November 2009

Donderdagnacht wil het maar niet lukken om te slapen. Ik word minimaal 1 keer per uur wakker en kom telkens tot de conclusie dat het nog geen tijd is om op te staan. Eindelijk, als ik voor de zoveelste keer wakker wordt, is het wel tijd. Om 05:00 uur gaat de wekker en binnen enkele seconden sta ik naast m’n bed. “I’m going to Disneyland, I’m going to Disneyland! Woehoe!”

Na een lekkere douche, een ontbijt en de laatste kleren ingepakt te hebben, loopt het tegen 06:00 uur aan. Tijd om naar The Magic Kingdom te vertrekken. Even later hoor ik de auto langskomen en sprint ik naar beneden. Snel alle spullen inpakken, Disney muziek bij de hand en we’re off to Neverland!

Dit keer ga ik met m’n ouders, m’n zus en haar vriend, vanwege de viering van het 35-jarig huwelijk van m’n ouders. Om de 5 jaar gaan ze mee naar Disneyland om even een weekendje in die wondere sprookjeswereld door te brengen. De reis verloopt voorspoedig en als we eenmaal in Frankrijk zitten verschijnt er zowaar een waterig zonnetje aan de hemel. Op de klanken van Disney’s grootste klassiekers rijden we Boulevard du Parc op en zien we de eerste contouren van het Disneyland Hotel. Home sweet home! Even later komen we aan bij Disney’s Sequoia Lodge. Het is niet druk op de parkeerplaats en we kunnen daardoor de auto dichtbij de ingang parkeren. Met alle papieren bij de hand en m’n keycord om, ga ik ons inchecken. Het ontbijt kunnen we op vrijwel alle dagen vroeg inplannen, alleen zondag is het pas om 08:45 uur. Gelukkig hebben we dan ontbijt op het Disneyland Park tijdens Disney Morning in Plaza Gardens. De beide kamers zijn pas na 15:00 uur gereed, dus we laten de bagage in de auto liggen en gaan richting de parken.

Het zonnetje is inmiddels goed doorgebroken en het resort straalt in al zijn pracht. In Disney Village wil ik graag voor die avond het eten reserveren in Rainforrest Cafe. Helaas is dat niet meer mogelijk. Helemaal volgeboekt vanaf 17:30 uur. Aangezien ik deze dag de buitenshows en de parades heb gepland, is dat dus geen optie. Op naar het Disneyland Park. Wat een heerlijk gevoel weer! Op het gemak lopen we onder het Disneyland Hotel, door de poortjes, naar Town Square. Yep, I’m bouncing! Voordat we verder gaan even langs City Hall om te reserveren voor vanavond. Het wordt King Ludwig’s Caste in de Village om 20:00 uur.

De dag begint direct goed met een groot ontvangstcomité. Minnie heeft gewacht met het choo-choo-en tot wij in Main Street liepen. Tous en train! Terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt, komt Minnie met haar vriendjes in het treintje langs. Als dat geen geweldig ontvangst is, dan weet ik het ook niet meer. Ik zing het deuntje vrolijk mee en zwaai naar m’n favoriete Disney karakters. Het is een fijn weerzien! Voor ons allemaal is het de eerste keer tijdens het kerstseizoen en de gigantische kerstboom maakt grote indruk. De lantaarns langs Main Street zien er prachtig uit. Kan niet wachten tot het donker wordt, als ze worden verlicht.

Na de bekende ‘Kodak foto locaties’ rond het kasteel bezocht te hebben, gaan we beginnen met een spooky tocht in Phantom Manor. Het park is lekker rustig, dus hier vrijwel geen wachttijd. Even fastpassen halen voor Big Thunder Mountain en we gaan door naar de volgende attracties. Next stop is Adventureland waar we de beste darkride ever doen: Pirates of the Caribbean. Iedereen kijkt z’n ogen weer uit. Wat een sfeertje! Als we langs Blue Lagoon varen, verklap ik al dat we hier zondagavond gaan eten. Daarna doen we nog een aantal attracties, telkens 1 of 2 in ieder land, zodat we de hele tijd lekker rondlopen door heel het park. Belle’s Christmas Village is mooi aangelegd en hier eten we dan ook wat lekkers. We zien Belle daar ook voor meet&greets. Ze heeft haar blauwe jurk en rood-witte jasje aan en lijkt sprekend! Heel goed gecast. Één van de ‘nieuwigheden’ waar ik naar uit gekeken heb, is de It’s a Small World Celebration. Helaas is de thematisering voor de kerst aan de buitenkant erg karig. Alleen die boot op de aardbol had wat kerstversieringen en er was een nieuw logo, maar verder niets. Wel sfeervol was de speciale kerstversie van de soundtrack, die ook buiten te horen was. De attractie zelf zag er weer perfect uit. Alle effecten werkten zoals het moest en de pakjes zagen er mooi uit. Al met al een geslaagde ‘season overlay’, maar de buitenkant mag de volgende keer ook meegenomen worden.

We besluiten om wat te gaan eten bij Casey’s Corner nabij Main Street. Ondanks dat het meevalt met de drukte, zijn de cast members hier niet echt vooruit te branden. Wat later hebben we dan eindelijk onze hot dogs en genieten we van de warmte. Rond 16:00 uur staan we weer buiten, waar de Once Upon A Dream Parade begint. Ik frons m’n wenkbrauwen als ik opeens de eerste float vanuit Main Street zie komen. Huh? Moet die niet vanuit de Small World poort komen? Blijkbaar dit keer niet. Nog een tegenvaller is het ontbreken van de float met de Villains (Dreams of Power) die in refurb is en het feit dat er geen show stops zijn. Desalniettemin heb ik er weer van genoten en m’n gezelschap ook. Voor hun was het de eerste keer dat ze deze parade zagen. Vooral de Lion King / Jungle Book float (Dreams of Adventure) viel in de smaak met die prachtig audio-animatronics van Simba en Pumba.

We doen nog een paar attracties en gaan rond 18:00 uur naar Town Square voor de Tree Lighting Ceremony. Het ziet er al erg gezellig uit en met de kerstmuziek kom je al helemaal in de sfeer. We staan bij de linkerhoek van Main Street (bekeken vanaf het kasteel) en vinden een goede plek vooraan. Na een paar minuten komt de kerstfloat met alle karakters het plein opgereden. Wat zien ze er allemaal schattig uit in het kerstoutfits! Ze zingen enkele kerstnummers en dan gaat de echte ceremonie beginnen. Er is een meisje uit het publiek gekozen en zij mag op de wagen bij Mickey komen staan om het magische boek te openen. Oh, ik wil dat ook! Even later gaat de muziek uit en wordt de bekende tune ingezet. Langzaam wordt de kerstboom in twee fases verlicht. Prachtig! Tegen het einde gaan ook de lantaarns in Main Street aan en kleurt de hele straat blauw. Wat een sfeer! Chante, C’est Noël!

Het is inmiddels erg druk geworden in Main Street en langzaam beweegt de massa zich naar Central Plaza waar zo de Castle Lighting Ceremony gaat beginnen. We lopen stapvoets mee richting het kasteel. Ze ligt er nu al beeldschoon bij. We nemen plaats langs de paraderoute nabij de ingang van Frontierland. Zo staan we al goed als straks de Fantillusion Parade langskomt.

Even later komen de dansers het podium op en begroeten we Mickey en zijn vriendjes op het podium. De show is leuker in het donker dan overdag. Het kasteel veranderd telkens van kleur en ook de grote lichtbundels doen mee. Als we bij het laatste nummer komen, wordt het donker. Mickey’s pakje bevat lampjes en die gaan allemaal knipperen als het grote moment daar is. Op dezelfde tune als bij de Tree Lighting Ceremony, gaan de duizenden lampjes in fases aan. Wat een machtig mooi gezicht is dat! Als op het einde alle lampjes aan zijn, staat iedereen ontroerd te kijken. Ons kasteel is overdag al het mooiste van alle Disney resorts, maar nu is ze nóg mooier. Wat een plaatje! Wat ik wel jammer vind, is dat de ‘Mickey danse’ direct hierna wordt ingezet. Het zou mooier zijn geweest als er nog een rustige kerstplaat tussendoor gedraaid zou worden en dan pas de finale van It’s Party Time with Mickey. Nu gaan we weer direct springen en stuiteren met Mickey. De vernieuwde finale van deze show mag er ook wezen. Met mooi siervuurwerk wordt het middelste podium verlicht en gaat Mickey met veel rookeffecten naar beneden. Als laatste knaller zijn er dit keer geen gekleurde linten die door de lucht vliegen, maar een echte vuurwerk knal. Heel gaaf!

De sfeer die nu heerst in het Disneyland Park is helemaal top. Alle lampjes zijn aan, de kerstmuziek klinkt overal en het is gezellig druk geworden. This is the Disney Experience. There is nothing like it! Gelukkig is het nog niet afgelopen, want de mooiste avondparade moet nog komen. We maken ons klaar voor de Disney’s Fantillusion Parade! Ik kijk toch wat ongerust, als ik nog denk dat de Once Upon A Dream Parade vanaf de verkeerde kant kwam én geen show stops had. Ze zouden toch niet hetzelfde gaan doen met de Fantillusion Parade? De opluchting is groot als ik de wagen van Mickey vanaf de Castle Stage zie komen. De prachtige soundtrack van de parade knalt uit de speakers en de lichten gaan uit. From out of the night, comes the magic of light! Disneyland Park proudly presents: Disney’s Fantillusion! Oh boy, oh boy! De twee show stops zijn weer super. Dit keer kan ik ook de show van Jafar goed zien. Als ik over het podium heen kijk, zie ik ook Malificent met haar draak. Indrukwekkend hoe ook het kasteel bij de show wordt betrokken. Met bliksemeffecten wordt er een angstaanjagende sfeer gecreëerd. Bij de tweede show stop hebben we goed zicht op de prinsen en prinsessen. Star light, star bright, we wish and dream with all our might, and turn the dark back into light! Het hele plein kleurt mooi geel door al die felle lampjes op de wagens. Als afsluiter zwaait Minnie ons nog toe en is de Fantillusion Parade afgelopen. Wat een heerlijk gevoel krijg je hier toch van. Iedereen is vrolijk en blij. A happy ending, indeed!

Langzaam lopen we achter de parade aan. Even later gaan alle lampen weer aan in Main Street en lopen we door die prachtige straat in een blauw overgoten gloed. Op Town Square kijken we nog even achterom en zien het magisch verlichte kasteel. Tijd om te gaan eten, dus we lopen naar de uitgang en kunnen nu al terugkijken op een prachtige dag. We lopen nog even door de Disney Store in Disney Village en gaan dan naar King Ludwig’s Castle voor het avondeten.

We zijn iets vroeger dan op de reservering staat, maar we mogen al naar binnen. Het is gezellig druk en we worden naar de bovenste etage gebracht, waar we een ruime tafel krijgen toegewezen. Ik hou wel van de Middeleeuwen, dus de sfeer vond ik super. Het personeel was erg aardig en snel. Ik weet niet meer precies wat ik heb genomen, maar het smaakte prima. Als toetje uiteraard crème brulée. Heerlijk!

Na het eten lopen we via Disney Village naar ons hotel, waar ik de hotelpassen ga halen en de rest de koffers uit de auto pakt. We besluiten nog even in de bar wat te gaan drinken. Sequoia Lodge in het kerstseizoen is al een sprookje op zich. Heel veel kerstversieringen, lampjes en kerstbomen dragen bij aan een magische sfeer. In het midden van de bar is een groot haardvuur. Eromheen staan diverse banken en loungestoelen. Helaas zijn ze allemaal bezet en nemen we iets verderop plaats. We houden het bij één drankje en gaan dan naar de kamers om te genieten van de nachtrust. Niet lang daarna val ik in slaap en droom van deze eerste magische dag. Magical Dreams in Sequoia Lodge!

Stay tuned voor DAG 2!

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

26 10 2011
geraldine

Je hebt een heel leuke blog!Veel uit te leren en heel mooie foto’s!Proficiat!

12 09 2010
Antonio

Geweldige tripreport. Mag ik volgende keer met kerst met je mee lol :P

groetjes!

26 04 2010
Joost

Natuurlijk is Disneyland altijd magisch maar….
voor mij kan er nog steeds niets op tegen de Candlebration-Christmas combinatie van voorgaande jaren!
Wil je optimale feeststemming ga dan op 31 oktober naar Disneyland voor Halloween (helaas in 2009 zonder vuurwerk) en blijf een weekje in Parijs rondhangen, je kunt dan nog drie keer naar een ongelooflijke vuurwerkshow ter ere van Bonfire-day bij lake Disney en, rond 9 November, de premiere van Disneyland-resort in kerstsfeer! (lunchen bij Walt’s terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt….)
Weet iemand wanneer de reguliere vuurwerkshows zijn en of er nog speciale shows in 2010 worden gepland? (baal nog steeds dat ik ‘Wishes’ heb gemist)

15 04 2010
desi

Heel herkenbaar dit, we zijn een week voor jullie geweest! Je begrijpt het al, we hebben dezelfde foto’s:D

nog een paar weken, dan mogen we weer:D

10 12 2009
Rachel

He Lars,

Echt een super tripreport en leuke foto’s, je beschrijft het zo wonders mooi, net alsof ik alles herbeleef :)
Jammer dat je tripreport nu helemaal klaar is, heb er echt van genoten!!

xxx Rachel

10 12 2009
Lars

He Rachel,

Dankjewel voor de complimenten! Maak je maar geen zorgen. Ook van de toekomstige tripjes zal ik uitgebreide tripreports maken. :D

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: