Vervoer naar Disneyland Resort Paris

21 11 2009

Disneyland Resort Paris is met diverse vervoersmiddelen uitstekend te bereiken. Bereik het hart van de Magie met de auto, de trein, de bus of het vliegtuig. Disney heeft ervoor gezorgd dat bij alle vervoersmethoden een hoog kwaliteitsniveau aanwezig is om de gasten te ontvangen. Vanaf de autosnelweg A4 worden gasten via de ‘Boulevard du Parc’ op een grootste Disney entree getrakteerd, met zicht op de parken en de Disney Hotels. Het resort beschikt over een eigen treinstation voor de hogesnelheidslijnen van TGV, Thalys en Eurostar en een metrostation voor een directe verbinding met de stad Parijs.

Met de auto

Disneyland Resort Paris is vanuit Nederland eenvoudig te bereiken met de eigen auto. Het resort ligt 32 kilometer ten oosten van Parijs. U hoeft daarom niet over de drukke ringweg van Parijs. Vanaf Utrecht bent u binnen 5 uur in het hart van de Magie. U hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:

  • U gaat via Utrecht en/of Breda richting Antwerpen.
  • Op de ring van Antwerpen volgt u de borden Gent.
  • Via Gent en Lille neemt u de A1 richting Parijs.
  • Op ongeveer 25 kilometer voor Parijs, ter hoogte van Charles de Gaulle Airport, neemt u de afslag 5 richting Marne-La-Vallée. U komt dan op de A104 (‘La Fancilienne’). Vanaf hier volgt u de borden met Mickey en Disneyland Resort Paris.
  • Na ongeveer 27 kilometer verlaat u de A104 en neemt u de A4 richting ‘Metz/Nancy’.
  • Voor de Disney Parken en de Disney Hotels neemt u de afslag 14 (‘Parcs Disney’). U komt nu uit op de ‘Boulevard du Parc’. Voor de geselecteerde en aangesloten hotels volgt u ‘Hôtels du Val de France’. Voor het Radisson SAS Hotel volgt u ‘Hôtels du Golf’.
  • Voor Disney’s Davy Crocket Ranche neemt u de afslag 13 (‘Provins/Serris’).
  • Voor Adagio City Apparthotel Val d’Europe en Hotel l’Elysée Val d’Europe neemt u de afslag 12.1 (‘Val d’Europe’).

Vanaf Maastricht gaat u richting Luik. Op het kaartje staat vervolgens de route via Luxemburg en Metz, maar dit is inmiddels niet meer actueel. Een snellere route gaat nu via de A15 naar Charleroi en vervolgens de A2 en A1 richting Parijs.

Wegenkaart & Treinverbindingen

Wegenkaart & Treinverbindingen

Met de trein

U kunt verschillende trajecten kiezen om met de TGV of Thalys naar Disneyland Resort Paris te reizen. Afhankelijk van uw opstapstation, bent u in ongeveer 4 uur in het hart van de Magie en stapt u uit op station ‘Marne-La-Vallée Chessy’. Voor boekingen met de TVG, reist u eerst naar Brussel-Zuid (Bruxelles-Midi). Hier stapt u over op de TGV die u rechtstreeks naar het resort brengt. Voor boekingen met de Thalys, reist u eerst naar Parijs Noord (Paris-Gare du Nord). Hier stapt u over op de metro RER A die u naar het resort brengt. Het station van Disneyland, Marne-La-Vallée Chessy, ligt aan de Hub en op 2 minuten lopen van beide parken. Aan de zijkant van het station liggen de opstapplaatsen voor de bussen die u naar de Disney Hotels zullen brengen. Ieder Disney Hotel heeft zijn eigen busverbinding met shuttles die om de 10 minuten rijden. De Eurostar naar Disneyland Resort Paris is een hogesnelheidsverbinding vanuit Engeland en alleen te boeken voor inwoners uit Groot-Brittannië.

Dienstregeling TGV

Dienstregeling TGV

Dienstregeling Thalys

Dienstregeling Thalys

Op het station is de Disney Express service beschikbaar. Met deze service kunt u uw bagage direct afgeven bij de balie op het station. Terwijl de bagage naar uw hotelkamer wordt gebracht, onvangt u de toegangskaarten voor de parken. U kunt dan direct genieten van de Magie. Als u ’s avonds in het hotel arriveerd, staat de bagage al op uw kamer te wachten. Op de dag dat u weer terug gaat met de trein, levert u de bagage in bij het hotel. De Disney Express service zorgt er dan voor dat de bagage op tijd bij het treinstation wordt afgeleverd.

Uw treinreis kan direct met uw arrangement worden geboekt via een reisbureau, of de reserveringslijn van Disney (0900-34763965; 10 cent per minuut).
U kunt er ook voor kiezen om de treinreis apart te boeken via NS Hispeed. Klik hier om naar de website van NS Hispeed te gaan.

Met het vliegtuig

KLM/Air France vliegt 15 keer per dag vanaf Schiphol Airport naar Charles de Gaulle Airport. Vanaf de luchthaven rijden er iedere dag, om de 30-60 minuten, shuttlebussen die u rechtstreeks naar het hart van de Magie brengen. Naast deze bussen die naar het resort zelf gaan, vertrekken er ook regelmatig bussen naar de geselecteerde en aangesloten hotels. Vraag dit na bij uw reisbureau.

Vluchtschema Schiphol

Vluchtschema Schiphol

Met de bus

Via de meeste reisorganisaties zijn er boekingen mogelijk met een busreis naar het resort. Vanuit Nederland reist u per comfortabele bus rechtstreeks naar Disneyland Resort Paris. U vertrekt meestal op vrijdagochtend vanaf uw opstapplaats in Nederland en vroeg in de middag arriveert u in Disneyland Resort Paris. Zondagmiddag vertrekt u weer richting Nederland, zodat u in de avond weer thuis bent. U heeft de keuze uit diverse opstapplaatsen door heel Nederland. Bij uw boeking dient u uw gewenste opstapplaats door te geven. Dit zal tevens de plaats zijn waar u op de terugreis uitstapt.

Voor een overzicht van een aantal touroperators die reizen naar Disneyland Resort Paris organiseren, kunt u het beste kijken op MagischeNachten.nl. Klik hier om direct naar de busarrangementen te gaan.

Disclaimer: Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de tijden en informatie die in de schema’s staan vermeld. Kijk altijd voor een actueel overzicht van de aangeboden diensten op de website van de vervoersmaatschappij of reisorganisatie.

Bron: Holland International

Copyright Afbeeldingen: Holland International, Disney

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: