Happy Birthday Mickey!

18 11 2009

‘It was all started by a Mouse!’ Op 18 november 1928 werd een legende geboren. Een kleine muis verscheen voor het eerst in een zwartwit filmpje mét geluid op het grote doek. Nu, vandaag de dag, 81 jaar later, is Mickey uitgegroeid tot één van de meest bekende iconen ter wereld. Wat veel mensen niet weten, is dat Mickey niet het eerste karakter was dat uit de hoge hoed van Walt werd getoverd. Oswald the Lucky Rabbit was het allereerste personage dat in 1927 het levenslicht zag. Oorspronkelijk als opdracht gemaakt voor Universal Studios, maakte Walt diverse korte filmpjes over Oswald. Het eerste seizoen was een groot succes, maar het toenmalige hoofd van Universal, Charles B. Mintz, wilde meer winst. Walt kreeg een lager budget en moest genoegen nemen met een lagere beloning.

Steamboat Willie (intro)

Walt besloot om, samen met Ub Iwerks, het contract te verbreken en beide heren begonnen te brainstormen over een nieuw karakter. Mickey Mouse werd geboren. Voordat hij de hoofdrol kreeg in de beroemde ‘Steamboat Willie’ short, verscheen Mickey in het begin van 1928 in een andere korte film, ‘Plane Crazy’. Het was echter pas op 18 november 1928 dat Mickey zijn grote doordraak beleefde in ‘Steamboat Willie’, de eerste geannimeerde short met geluid.

Steamboat Willie

Sindsdien raakte de wereld in de ban van die kleine muis. Tot vandaag de dag is Mickey nog altijd het vlaggenschip van The Walt Disney Company en weet hij iedere dag bij miljoenen mensen een lach op hun gezicht te toveren. Mickey heeft momenteel zijn eigen tv show, Mickey Mouse Clubhouse, waar hij samen met de andere Disney karakters veel avonturen beleeft. Kom Mickey persoonlijk feliciteren in één van de 5 Disney Resorts wereldwijd! Van harte gefeliciteerd Mickey!

Mickey Mouse

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: