Nieuwigheden Fairytale Christmas 2009

11 11 2009

In mijn vorige post stelde ik de nieuwe kerstshows al even voor, maar tijdens de start van Disney’s Fairytale Christmas afgelopen weekend, werden er nieuwe details onthuld over hoe de shows er precies uit gaan zien. Niet alleen de terugkeer van de It’s a Small World Celebration, de Tree Lighting Ceremony, de vernieuwde Cristal Castle Ceremony en de gloednieuwe Dreams of Christmas parade float zijn nieuw dit jaar, ook ‘Snow White… Happily Ever After’ is toegevoegd aan de indrukwekkende line-up. Ter promotie van de in oktober uitgebrachte Diamond DVD en Blu-Ray Editions, krijgt Sneeuwwitje haar eigen kleine show op ‘Le Theatre du Chateau’ (Royal Castle Stage).

mickeyminniechristmas1

Disney's Fairytale Christmas (Mickey & Minnie)

Snow White… Happily Ever After

Deze nieuwe show is opgesplitst in twee delen: Het eerste deel is het musical gedeelte, duurt 8 minuten en bestaat uit alle bekende liedjes van de film. Het tweede gedeelte duurt 15 minuten en is een meet & greet met Sneeuwwitje en haar prins. Daarnaast zullen ook alle 7 dwergen aanwezig zijn en dat is een zeldzaamheid in Parijs! De show volgt hiermee de stijl van andere kleine shows in het Disneyland Park, zoals ‘Mary Poppins: Step in Time’ en ‘Sleeping Beauty: Once Upon A Dream’.

Snow White... Happily Ever After

Snow White... Happily Ever After

De liedjes zullen in verschillende talen worden opgevoerd. Enkele voorbeelden zijn: ‘Heigh Ho’ in het Engels, ‘Whistle While You Work’ in het Frans en ‘The Silly Song’ in het Duits. Ook zal ‘Someday My Prince Will Come’ ten gehore worden gebracht, die tevens wordt gebruikt tijdens het show gedeelte van Disney’s Stars ‘n’ Cars in het Studios Park. De show is geregisseerd door Katy Harris en bevat ook muziek uit Disney’s Fantillusion als instrumentale achtergrond.

Dreams of Christmas

Het tweede nieuwtje, dat ik nog niet eerder heb besproken, is de gloednieuwe Dreams of Christmas float voor de kerstversie van de Once Upon A Dream Parade. In de beginjaren werd er een Dreams of Christmas gebruikt waarbij levende rendieren voor de float werden gespannen. Hiermee werd de illusie gewekt dat de float van de kertman door de rendieren werd getrokken. De laatste jaren ontbraken de rendieren en bewoog de float zich dus op ‘magische wijze’ voort. Daar komt vanaf dit jaar dus verandering in. De rendieren zijn weer van stal gehaald, maar dit keer wordt er niets aan het toeval over gelaten. De rendieren zijn namelijk ‘horses in disguise’ uit de Cinderella float van de Wonderful World of Disney Parade. Die wagen is volledig opnieuw opgebouwd en doet nu dienst als arreslee van de kerstman.

Dreams of Christmas 1

Dreams of Christmas 1

Niet alleen de float is nieuw, ook de kostuums van de elfjes hebben een upgrade gekregen. Met een meer metallic look en de vele ‘cadeautjes’ en andere attributen, dansen zij er weer helemaal fris en fruitig bij.

Dreams of Christmas 2

Dreams of Christmas 2

Tree Lighting Ceremony

Nieuw dit jaar is de terugkeer van de Tree Lighting Ceremony. Deze show werd al eens eerder opgevoerd, maar was de laatste jaren onderdeel geworden van de Cristal Castle Ceremony op Central Plaza. Nu is er weer gekozen voor een ‘eigen’ show op Town Square. Als podium wordt een mobiele float gebruikt waar Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Knabbel en Babbel en Tifil (de assistent van de kerstman) op zullen staan. Tijdens het eerste gedeelte (opkomst) zingen ze allemaal bekende kerstliederen. In het tweede deel wordt er een kind uit het publiek gekozen om samen met Mickey het magische boek te openen. In dit magische boek zitten ‘vuurvliegjes’, die dan los worden gelaten en zo de kerstboom verlichtten.

Tree Lighting Ceremony 1

Tree Lighting Ceremony 1

Als muziek zal de Illumination soundtrack worden gebruikt, die ook te horen is bij het ontsteken van de lampjes op het kasteel. Nadat de medley’s met kerstliederen zijn gezongen, zal Tifil het verhaal aan de toehoorders uitleggen in het Frans en Engels. Daarna wordt een kind op het podium erbij gehaald en mag hij/zij het magische boek openen. In een ‘sparkling glitter-ball effect’ zal Town Square en de kerstboom langzaam worden verlicht. Als de laatste noot van de muziek klinkt, zullen ook de Princess Chandeliers in Main Street magisch worden ontstoken.

Tree Lighting Ceremony 2

Tree Lighting Ceremony 2

Cristal Castle Ceremony

Als de Tree Lighting Ceremony afgelopen is, kan het publiek direct doorstromen naar Central Plaza. Hier zal de laatste show van It’s Party Time with Mickey plaatsvinden. Dit keer volledig in het donker met nieuwe lichteffecten rond het kasteel via de grote lichtbundels. Daarnaast zullen er projecties verschijnen op het kasteel. Ieder liedje uit de show krijgt nu een eigen projectie. Mensen die al eens The Enchanted Fireworks in het zomerseizoen hebben gezien, zullen dit effect herkennen.

It's Party Time with Mickey 1 (kerstversie)

It's Party Time with Mickey 1 (kerstversie)

Na het nummer van Peter Pan, zal Mickey het kasteel op magische wijze langzaam verlichtten. Hij wordt hierbij geholpen door Tinkerbell, die aan het hoogste torentje van het kasteel haar pixie dust over de bezoekers zal uitstrooien. Dit zal op dezelfde muziek gebeuren als de Tree Lighting Ceremony. Direct nadat het kasteel in al haar glorie straalt, zal het feest doorgaan met de ‘Mickey Dance’ als finale van de avond. Het publiek wordt gevraagd hier een actieve rol in te spelen door de danspasjes mee te doen.

It's Party Time wirth Mickey 2 (kerstversie)

It's Party Time wirth Mickey 2 (kerstversie)

Het vernieuwd kerstsiezoen in Disneyland Resort Paris ziet er schitterend uit! Ik kan niet wachten om al dit moois eind november zelf te mogen aanschouwen.

Disney's Fairytale Christmas (Crystal Castle)

Disney's Fairytale Christmas (Crystal Castle)

Disney's Fairytale Christmas (Tree Lighting)

Disney's Fairytale Christmas (Tree Lighting)

Bron: DLRP Magic!

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Resort Paris

Advertenties

Acties

Informatie

One response

12 11 2009
Rachel

Ziet er weer leuk uit Lars, ben benieuwd nog maar 2 weekjes en mag ik het met eigen ogen zien:D
%d bloggers liken dit: