Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

6 11 2009

Na de drie Pirates of the Caribbean en de twee National Treasure films, gaan Walt Disney Pictures en Jerry Bruckheimer Films een nieuw samenwerkingsverband aan. Dit keer wagen ze zich aan een nieuwe blockbuster film: Prince of Persia: The Sands of Time. De meeste mensen zullen dit herkennen als de legendarische game serie waarin de prins, in een arabische setting, via diverse levels de prinses moet redden. In 1989 kwam de eerste game rond dit thema op de markt, gevolgd door Prince of Persia 2: The Shadow and The Flame in 1994, Prince of Persia 3D in 1999, Prince of Persia: The Sands of Time in 2003 (waar de film grotendeels op gebaseerd is), Prince of Persia: The Warrior Within in 2004, Prince of Persia: The Two Trones in 2005 en Prince of Persia in 2008.

Prince of Persia Logo

Prince of Persia Logo

Prince of Persia Teaser Poster 1

Prince of Persia Teaser Poster 1

Verhaal

Het verhaal in de film gaat over een ‘straatrat’ (of ‘street urchin’, zoals dat in het Engels heet; referend aan kinderen die op straat leven, zoals Aladdin) in Persië ten tijde van de 6e eeuw. Deze jongen, genaamd Dastan, wordt door de koning ontdekt vanwege zijn uitstekende vechtkunst en opgenomen in de koninklijke familie. Hij wordt aangewezen als de troonopvolger, zodat de beide zoons van de koning niet kunnen vechten om de troon. Samen met Princess Tamina probeert hij ‘The Sands of Time’, een gift van de goden om de tijd te kunnen beheersen, te redden uit de handen van een slechte edelman, genaamd Nizam.

Prince of Persia Teaser Poster 2

Prince of Persia Teaser Poster 2

Productie

In Maart 2004 kocht Jerry Bruckheimer Films de rechten van de Prince of Persia: The Sand of Time game om hier een speelfilm over te kunnen maken. De maker van de game serie, Jordan Mechner, werd aangetrokken om samen met Jeffrey Machmanoff een script te schrijven. In 2007 werden de onderhandelingen gestart met de beoogde regisseur van de film, Mike Newell (bekend van Harry Potter and the Gobblet of Fire) nog voordat de casting van de hoofdpersonen bekend was. De release datum werd vast gesteld op 9 Juli 2009, maar werd later verplaatst naar 28 Mei 2010. Het productieteam had meer tijd nodig om de vele special effects klaar te krijgen en de film zou in 2009 samenvallen met de release van Transformers: The Revenge of The Fallen. Mede hierdoor werd de film door Disney uitgesteld.

Casting

In 2008 maakte Jerry Bruckheimer bekend dat Jake Gyllenhaal (bekend van Brokeback Mountain, waar hij een oscar nominatie voor kreeg) werd gecast als de prins. Niet iedereen was direct gecharmeerd door de keuze voor Jake. De prins in de games is immers een getinte man met een arabisch uiterlijk. Jake is een blanke man. Uit de foto’s die door Disney zijn vrijgegeven kan echter worden geconcludeerd dat de keuze wel degelijk goed is. Gemma Arterton (bekend van Quantum of Solace) werd gecast als Princess Tamina. Ben Kingsley (bekend van Ghandi, waar hij de oscar voor beste acteur kreeg) werd gecast voor de rol van Nizam. Daarnaast werden ook Alfred Molina (als Sheik Amar; de mentor van Dastan) en Toby Kebbell (als de broer van Dastan en hoofd van het Persische leger) gecast voor de film.

Prince of Persia Photo 1 (Prince Dastan)

Prince of Persia Photo 1 (Prince Dastan)

Prince of Persia Photo 2 (Prince Dastan & Princess Tamina)

Prince of Persia Photo 2 (Prince Dastan & Princess Tamina)

Prince of Persia Photo 3 (Prince Dastan & Princess Tamina)

Prince of Persia Photo 3 (Prince Dastan & Princess Tamina)

Afgelopen week werd de eerste trailer vrijgegeven en ik moet zeggen dat het er spectaculair uit ziet! Dit gaat een grote hit worden volgend jaar. Hopelijk krijgen we hiermee een nieuwe trilogie, á la Pirates of The Caribbean.

Bronnen: Walt Disney Pictures, Wikipedia

Copyright Afbeeldingen: Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: