Uitbreidingsplannen Disney Village, Hotels en Convention Centre

5 11 2009

In een artikel uit de krant ‘Le Parisien’, blijkt dat DLRP momenteel druk bezig is met de planning van nieuwe uitbreidingen in het resort. Een nieuwe bouwfase voor het Val d’Europe gebied staat op het punt om te beginnen. In het artikel staat een interview met Francis Borezée, de Vice President of Resort and Real Estate Development van DLRP. Borezée bevestigd hier oude geruchten over het uitbreiden van het Disney Village Entertainment Distric, de bouw van nieuwe Disney Hotels en de komst van een gigantisch Convention Centre.

Normaal gesproken zijn dit soort geruchten niet nieuwswaardig, maar dit keer ligt dat anders. Disney geeft namelijk voor het eerst een datum wanneer dit allemaal gerealiseerd moet zijn. Nog belangrijker is, niet alleen de mededeling dat er eind dit jaar meer informatie zal worden gegeven over dit project, maar ook de bekendmaking van nieuwe attracties in beide Disney parken! Dat lees je goed, eind dit jaar weten we welke attractie (of attracties) de parken krijgen voor het 20 jarig bestaan van het resort in 2012!

Fase 1 – Convention Centre, Disney Hotel & uitbreiding TGV/RER treinstation

Val d'Europe Expansion 1

Val d'Europe Expansion 1

Laten we de huidige plannen eens onder de loep nemen. De eerste fase van dit project (ook wel bekend als ‘Phase 4’ van de Val d’Europe gebiedsontwikkeling) bestaat uit de bouw en van een 20.000 hectare groot Convention Centre. Het oppervlak van dit gebouw is gigantisch en zal worden gebouwd tussen de Disney Village parkeergarage (Vinci) en Disney’s Hotel Newport Bay Club. Hier is een investering van maar liefst 100 miljoen euro mee gemoeid. In deze fase zal ook een nieuw Disney Hotel worden gebouwd met 750 kamers, dat daarmee qua grootte het beste vergeleken kan worden met een grotere versie van Disney’s Hotel New York. In de plannen is er echter plaats gemaakt voor twee nieuwe Disney Hotels. Het is op dit moment nog niet bekend welke van de twee als eerste wordt gebouwd. De locatie van het ene hotel ligt naast het nieuwe Convention Centre, de locatie voor het andere hotel ligt daar tegenover bij Disney Village. Als laatste zal het TGV/RER treinstation onder handen worden genomen. Er komt een tweede in- en uitgang voor dit station naast de Disney Village parkeergarage om zo toekomstige congresbezoekers dichterbij het Convention Centre te kunnen laten uitstappen. In dit nieuwe gebouw zullen ook een booking centre en andere faciliteiten voor zowel congresbezoekers, als inwoners van het Val d’Europe gebied worden gehuisvest. En nu komt het: deze hele fase moet in 2015 zijn afgerond!

Val d'Europe Expansion 2

Val d'Europe Expansion 2

Fase 2 – uitbreiding Disney Village & nieuwe attracties Disney parken

Het bouwen van een Convention Centre, nieuwe Disney Hotels en een uitbreiding van het treinstation is goed nieuws voor de DLRP fan, maar ons hart gaat pas écht sneller kloppen bij de aankondiging van nieuwe attractie in de Disney parken. Binnenkort krijgen we precies te horen welke attracties worden toegevoegd, als Disney eind dit jaar met een persconferentie komt. Krijgen we de Ratatouille darkride voor de Studios of wordt het toch Splash Mountain voor het Disneyland Park? Het houdt de fans al een tijdje bezig. Nog even geduld!

DLRP Maquette (World of Disney Store)

DLRP Maquette (World of Disney Store)

Tegelijk met de eerste fase, zal Disney Village worden uitgebreid. De plannen zijn vooralsnog weinig concreet, maar geven wel al een locatie voor de uitbreiding. Disney Village zal gaan groeien vanaf het IMAX theater, tot aan het nieuw te bouwen Disney Hotel bij Lake Disney. Dat is een verdubbeling van het huidige oppervlak! Nog niet officieel bevestigd, maar wel algemeen bekend, is de komst van de World of Disney Store tegenover de bioscoop. Dit stond al langer in de planning, zoals te zien is op de maquette, maar recent kwam er ook een concept art voor deze nieuwe megastore boven water drijven.

World of Disney Store

World of Disney Store

Daarnaast zullen er nieuwe huizen worden gebouwd in Val d’Europe, zullen er diverse parken (groenvoorzieningen) en meren worden aangelegd en zal het Shopping Centre worden uitgebreid. Tel daarbij op dat er een nieuw Aquatics Centre (zwemvoorziening) zal worden gebouwd én de geruchten dat het grote Roland Garros / French Open tenniscomplex wellicht verhuist naar het resort, en je weet dat de toekomst er goed uit ziet voor DLRP!

Val d'Europe Expansion 3

Val d'Europe Expansion 3

Eind dit jaar zal Disney een persconferentie houden over de nieuwe attracties in de Disney parken, waar DLRP Fan Blog natuurlijk uitgebreid verslag van zal doen. Hou de site in de gaten!

Bronnen: Le Parisien, DLRP Magic!

Copyright Afbeeldingen: Le Parisien, DLRP Magic!

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: