Uitbreiding Extra Magic Hours

3 11 2009

Altijd al langer van de magie willen genieten dan de normale openingstijden? Met de Extra Magic Hours (EMH) kan dat! Op de meeste dagen gaat het Disneyland Park om 08:00 uur exclusief open voor Disney Hotel gasten en Dream pashouders. Dit geeft ze de mogelijkheid om tot 10:00 uur rustig een aantal attracties te doen, zonder daar lang voor te hoeven wachten. Vanaf 10:00 uur gaat het park ook open voor normale bezoekers.

emh-logo1

Tijdens die 2 uur zijn er twee landen geopend: Fantasyland en Discoveryland. De attracties die open gaan verschillen soms, maar er kan worden aangenomen dat de volgende rides open zijn: Space Mountain: Mission 2, Buzz Lightyear Laser Blast en Orbitron: Machines Volantes in Discoveryland en Peter Pan’s Flight, Dumbo the Flying Elephant, Mad Hatter’s Tea Cups and Le Carrousel de Lancelot in Fantasyland.

Daarnaast bestaat er een ‘extra magical option’ voor Disney Hotel gasten om het ontbijt te nuttigen in het Disneyland Park tijdens de EMH. Gasten kunnen dit bij de receptie van hun Disney Hotel aanvragen. Jarenlang werd dit buffet ontbijt geserveerd in Au Chalet de la Marionnette (naast de Pinokkio darkride), maar sinds kort is dat verplaatst naar Plaza Garden Restaurant in Main Street bij Central Plaza.

Uitbreiding

Afgelopen jaar bleek dat het kerstseizoen in DLRP enorm aan populariteit wint. Er zijn diverse dagen geweest (rond de kerstdagen) waarbij de poorten van het Disneyland Park tijdens de openingsuren gesloten moest worden, omdat het park vol was. Dit jaar heeft Disney besloten om de openingsuren uit te breiden én de Extra Magic Hours service ook in te voeren bij het Walt Disney Studios Park.

De Studios opent haar poorten voor Disney Hotel gasten en Dream pashouders vanaf 08:00 uur op de volgende dagen: 28 & 29 november, 5 & 6 december en 12 & 13 december. Tijdens deze opening zullen de volgende attracties open zijn: The Twilight Zone Tower of Terror, Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith, Flying Carpets Over Agrabah en Crush’s Coaster. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat ook Cars Quatre Roues Rallye open zal zijn. Dit is echter (nog) niet bevestigd.

De Extra Magic Hours in de Studios (en ook in het Disneyland Park) zullen echter in deze periode geen 2 uur duren. Beide parken gaan namelijk op bovenstaande data al om 09:00 uur open voor het normale publiek, in plaats van de gebruikelijke 10:00 uur. Verder gaat het Disneyland Park in de periode van 19 t/m 31 december iedere dag open vanaf 09:30 uur. Hiermee wilt Disney de bezoekersstroom beter regelen.

Het is nog niet bekend of de Extra Magic Hours voor de Studios ook volgend jaar (vaker) gebruikt zullen gaan worden.

Bronnen: Disneyland Resort Paris, DLRP Magic!

Copyright Afbeelding: Disneyland Resort Paris

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: