Disney Pin Trading

3 11 2009

Je hebt ze vast wel een keer gezien in een Disney Store of in een van de Disney Resorts: Pins! Sinds de start van de Millennium Celebration in 1999, is The Walt Disney Company begonnen met Pin Trading. Dit concept, waarbij zowel bezoekers als Cast Members pins met elkaar kunnen ruilen, sloeg direct aan. Sindsdien worden er ieder dag over de hele wereld door vele duizenden verzamelaars pins met elkaar geruild. De diversiteit is enorm en alle pins zijn slechts beschikbaar voor een gelimiteerde periode. Pin Trading Logo 1

Het ruilen van pins gaat middels speciale Pin Trading Lanyards. Deze zijn in veel winkels in DLRP te koop. Op deze ‘keycords’ kunnen de pins worden bevestigd. Voor de beginnende verzamelaar zijn er ‘Starters Sets’ beschikbaar met een lanyard, cardholder en minimaal 4 pins om de verzameling te beginnen. Meestal gaat het hier om sets rondom een speciaal thema (resort, park, karakter, attractie, etc.). In de parken kunnen Cast Members met een lanyard worden aangesproken om een pin te ruilen.

Pins kunnen op veel locaties worden gekocht, maar er zijn ook speciale Pin Trading Stations waar een uitgebreider assortiment te vinden is. De gelimiteerde en dure pins zijn alleen hier te koop. In het Disneyland Park zijn er meerdere van dit soort locaties. De Pin Trading Cart in Main Street is een mobiele wagen waar pins worden verkocht. Deze staat meestal in één van de zijstraten van Main Street: Flower Street of Market Street. Andere vaste locaties in dit park zijn: La Bottega dit Gepetto (Fantasyland) en The Emporium (Main Street). In het Walt Disney Studios Park is een Pin Tradion Station te vinden aan de Hollywood Boulevard. Deze ‘winkel’ is meer een ‘verkoopvenster’, aangezien de bezoeker hier niet echt naar binnen kan. De meeste pins staan buiten uitgestald. Verder zijn pins verkrijgbaar in de Walt Disney Studios Store (Front Lot) en Legends of Hollywood (Studio 1). In Disney Village kunnen pins worden aangeschaft in Hollywood Pictures.

Pin Trading Logo 2

In Disneyland Resort Paris zijn er om de zoveel tijd speciale Pin Trading Nights. Tijdens deze avond, in een wisselende locatie (meestal een Disney Hotel), kunnen verzamelaars onderling pins ruilen en elkaars collectie bekijken. Disney zorgt voor entertainment in de vorm van Disney figuren die de boel komen opvrolijken. Komende Pin Trading Nights zijn op 27 november in Hotel Santa Fe en 19 december in Hotel Newport Bay Club.

Meer informatie over Pin Trading is te vinden op de officiele Disney Pin Trading website door hier te klikken.
Een overzicht van alle komende Pin Trading Nights in DLRP is te vinden op diezelfde website door hier te klikken.

Iedere maand worden er door DLRP nieuwe pins uitgegeven. Het meerendeel in een beperkte oplage en vaak in een bepaald thema. Zodra de nieuwe flyers met deze pins worden vrijgegeven, zal ik ze op deze blog plaatsen.

Voor mij is het hele Pin Trading nog nieuw. Sinds mijn laatste bezoek in Augustus heb ik m’n eerste Starters Kit gekocht van Mickey’s Magical Party. Ik heb nog geen behoefte gehad om te gaan ruilen. Ik wil eerst een leuke verzameling gaan opbouwen door het kopen van nieuwe pins. De lanyard draag ik wel bij ieder bezoek aan het resort. Ook vanwege de handigheid om m’n jaarkaart en fastpassen in de cardholder te stoppen. Pins verzamelen is een leuke bezigheid en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Deze Disney traditie kan ik iedereen van harte aanbevelen!

Bronnen: Disney Pin Trading

Copyright Afbeeldingen: Disney Pin Trading

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: