The Princess and The Frog hoofdpersonages

27 10 2009

In mijn vorige post heb ik laten zien hoe Disney’s nieuwe avondvullende animatiefilm, The Princess and The Frog, eruit zal komen te zien. Nu is het tijd om de hoofdpersonages uit de film voor te stellen.

We beginnen uiteraard met het belangrijkste karakter uit de film: Princess Tiana. Onze heldin is een 19 jarige serveerster die ervan droomt om later als chef een eigen restaurant te beginnen. Elizabeth Dampier spreekt Tiana in op jonge leeftijd. Anika Noni Rose leent haar stem aan Tiana als zij volwassen is.

Princess Tiana

Princess Tiana

Prince Naveen is het tweede belangrijke personage uit de film. Naveen, een jonge en welbespraakte prins, komt naar New Orleans om van de Jazz scene te genieten. Hij is onbekend in de stad en wordt uitgenodigd door Dr. Facilier om hem wegwijs te maken en zijn kantoor te bekijken. Hier wordt hij door een vloek in een kikker veranderd. Prince Naveen wordt ingesproken door Bruno Campos.

patf-poster-princenaveen

Prince Naveen

De slechterik uit de film is Dr. Facilier. Hij is een combinatie van een waarzegger, iemand die voodoo bedrijft en een tovenaar. Hiermee weet hij Naveen over te halen zijn kantoor te bezoeken en kan hem zo in een kikker veranderen. Dr. Facilier wordt ingesproken door Keith David.

patf-poster-drfacilier

Dr. Facilier

Mama Odie is de ‘fairy godmother’ uit de film en is een 200 jaar oude voodoo priesteres. Ze heeft ook een leerling onder haar hoede in de vorm van een slang genaamd JuJu. Mama Odie wordt ingesproken door Jenifer Lewis.

patf-poster-mamaodie

Mama Odie & JuJu

Voor de komische noot in de film, maken we kennis met Ray. Hij is een door liefde geobsedeerd vuurvliegje en een bekende van Mama Odie. Hij brengt Tiana en Naveen naar Mama Odie om te proberen de vloek ongedaan te maken. Ray wordt ingesproken door Jim Cummings.

patf-poster-ray

Ray

Tijdens de zoektocht naar Mama Odie, komen Tiana, Naveen en Ray een Jazz minnende krokodil tegen, genaamd Louis. Hij is een komisch figuur, zo gek als een deur en speelt trompet. Louis wordt ingesproken door Micheal-Leon Wooley.

patf-poster-louis

Louis

De filmt kent daarnaast nog een heleboel andere karakters die geen hoofdrol spelen, zoals de ouders van Tiana (James en Eudora), Tiana’s beste vriendin (Charlotte La Bouff) en haar vader (Eli La Bouff), een kikkerjager (Darnell) en een vriend van Naveen (Lawrence). Samen vormen zij de cast van Disney’s The Princess and The Frog.

Bronnen: Walt Disney Animation Studios

Copyright Afbeeldingen: Walt Disney Animation Studios

Advertenties

Acties

Informatie

One response

24 01 2010
Stefanie Bleuzé

Vind het heel leuk dat er een film uitkomt met een princess die Tiana noemt. In 2006 ben ik bevallen van een dochter Tiana had die naam zelf nog nooit gehoord had het afgeleid van mijn nicht Titiana. Nu is ze dol op alles wat met princessen te maken heeft. wij wachten vol spanning om de film te zien. de trailer ziet er heel leuk uit
%d bloggers liken dit: