Disney’s Musical Sing-A-Long

27 10 2009

dmsal-logo2

Disney’s Musical Sing-a-Long is een wervelend en vrolijk theaterconcert voor het hele gezin. In snelle vaart zingen topsolisten vele succesnummers uit Disney’s gevarieerde muzikale schatkist. Met voor de kinderen de populaire liedjes van hun tekenfilmhelden en voor volwassenen hitsongs uit de grote Disney musicals. Vrolijke meezingmedleys, meeslepende popballads en humor met een knipoog naar het volwassen deel van het publiek, staan garant voor een selectie van het allermooiste uit het generaties lange repertoire van Disney.

Chantal Janzen (Beauty And The Beast, Tarzan), Stanley Burleson (Elisabeth, Evita), Jamai Loman (The Wiz, Les Misérables) en Casey Francisco (Miss Saigon, Jesus Christ Superstar) zijn de topsolisten die, onder begeleiding van een live-band, de talloze hitsongs de revue laten passeren. De intimiteit en de magie van het theater en de warmte van de wondere wereld van Disney, creëren samen een sfeer waarin jong en oud zich thuis zullen voelen en uit volle borst mee kunnen zingen tijdens diverse medleys, waarbij meezingteksten in het decor te zien zullen zijn. Variërend van filmklassiekers Pocahontas en Aladdin tot de eigentijdse sensatie High School Musical en met songs uit musicals als The Lion King, De Kleine Zeemeermin, Tarzan, Beauty And The Beast en Mary Poppins; ze komen allemaal voorbij in Disney’s Musical Sing-a-Long.

dmsal-foto1

Recensie

Zaterdag 24 oktober was het dan zover. Tijd voor een avondje magische muziek met Disney’s Musical Sing-A-Long! Voor mijn verjaardag had ik dit ticket cadeau gekregen. Samen met m’n zus trok ik naar theater De Oranjerie in Roermond. We hadden vantevoren al gelachen over hoeveel kinderen er wel niet zouden komen en dat wij zeker één van de oudsten in de zaak zouden zijn. Niets bleek minder waar. Ik schat dat zeker 75% van de zaal boven de 20 jaar was, met het meerendeel tussen 20 en 30. Er zaten ook gezinnen met kinderen, maar die waren toch echt in de minderheid. Disney spreekt tot de verbeelding, of je nu 8 jaar of 80 jaar bent!

De zaal was niet uitverkocht, maar zat goed vol. Het begin liep wat stroefjes, omdat er problemen met het licht waren. De show werd 10 minuten onderbroken, daarna liep alles prima.

Het verhaal is eigenlijk ondergeschikt. Stanley, Jamai en Casey komen bij Chantal op bezoek en samen gaan ze herinneringen ophalen uit hun jeugd waarbij de films van Disney de leidraad vormen. Chantal is de prinses, Stanley de schurk, Jamai de prins en Casey de heldin, al zingen ze soms ook nummers in een andere rol. Bij de grote musical nummers (Tarzan, Beauty and the Beast, Lion King) veranderd het decor en verkleden ze zich. Alle 4 hebben ze prachtige stemmen. Vooral Jamai is enorm gegroeid en zet een puike prestatie neer.

dmsal-foto3

De liedjes zelf zijn een mix van de Nederlandstalige nummers uit de theatershows en de Engelstalige nummers uit de films. Van een aantal films, zingen ze de letterlijke Nederlandse tekst die ook in de film wordt gezongen. Jeugdsentiment ten top! De scene met nummers uit De Klokkenluider vond ik erg mooi. Ook minder bekende/populaire films krijgen aandacht, zoals Hercules. Uiteraard krijgen we alle grote nummers te horen uit de Disney toppers, als Little Mermaid, Lion King, Aladdin, Beauty and the Beast, Pocahontas, Mulan en Tarzan maar ook de recente musical Enchanted is vertegenwoordigd.

Niet bij alle liedjes verschijnt de tekst in een lange lichtbalk boven de zaal. Er zijn ook momenten waar prachtige ballads alleen door de acteurs en actrices worden gezongen. Erg mooi!

Het begin van de show (tot vlak voor de pauze) is rustig, daarna gaat het dak eraf. Mensen gaan staan, zwaaien met hun armen, zingen allemaal luidkeels mee. Wat een sfeertje! Er zijn stukken waarbij ze stoppen met zingen en de zaal het moet overnemen. Lekker meezingen op de bekende Disney klassiekers.

De finale begint met een soort van Idols achtige wedstrijd, waarbij ze alle 4 een Disney nummer zingen dat ze zelf hebben uitgekozen. Het publiek kiest dan door middel van hard of zacht klappen wie de winnaar wordt. Bij het lied van Jamai (opzwepend nummer uit Tarzan de musical) wordt de zaal wild en is het één groot feest. De finale scene eindigt met een aantal nummers uit High School Musical, waarbij vooral het optreden van Chantal en Stanley hilarisch is! Weer ontploft de zaal en wordt er luidkeels meegezongen.

dmsal-foto2

Als toegift wordt het lied gezongen dat ik zelf altijd zing als ik weer in Disneyland ben: Zip a dee doo dah! What a wonderful day!

Ik heb er, samen met m’n zus, enorm van genoten en kan iedere liefhebber van Disney muziek aanraden om deze show te gaan zien. De show duurt 2,5 uur inclusief een korte pauze. Alle liedjes worden gespeeld door een live band die op het podium zit.

dmsal-foto4

Nog leuk voor de liefhebbers van de Once Upon A Dream parade in Disneyland. De gehele soundtrack van deze parade werd als achtergrondmuziek gedraaid voordat de show begon. Nice!

Kijk op de officiële website voor meer informatie, speeldata en reserveringsmogelijkheden.

Bron: Stage Entertainment

Copyright Afbeeldingen: Stage Entertainment

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: