The Princess and The Frog

23 10 2009

2004 was het jaar dat de traditionele handgetekende animatie bij Disney uit de gratie raakte. Nadat Home on the Range jammerlijk faalde bij het grote publiek, vond de toenmalige directie van Disney het noodzakelijk om over te stappen op CGI animatie. Het animatie genre werd jarenlang gedomineerd door Disney, maar vanaf 2001 kwamen er barsten in dit imperium. Concurrent Dreamworks scoorde een gigantische hit met Shrek en Disney had daar geen goede reactie op.

In een dubieus besluit werd de studio, die verantwoordelijk was voor de handgetekende animatiefilms, opgeheven en een nieuwe CGI studio opgericht. Een jaar nadat Home on the Range flopte, werd Chicken Little uitgebracht. Disney’s eerste in-house CGI animatiefilm. In de jaren die hierop volgenden, kregen we nog The Wild en Meet The Robinssons voorgeschoteld. Stuk voor stuk ondermaatse films met een slecht uitgewerkt verhaal en de naam Disney onwaardig.

In 2006 gloorde er hoop aan de horizon. Na een jarenlange samenwerking besloot Disney om Pixar Animation Studios volledig in te lijven. Met deze koop (die 7,4 miljard dollar heeft gekost), veranderde er meer. John Lasseter, de man achter Pixar, werd door het bestuur van Disney aangewezen als de nieuwe baas van Walt Disney Animation Studios. Het eerste wat Lasseter deed, was het schrappen van alle lopende direct-to-video films en besloot een aantal animatie films, die al reeds in productie waren, grondig te herzien. Bolt was in 2008 het eerste resultaat van dit gewijzigde beleid. De film oogste veel lof en bracht een flinke duit in het zakje, maar Lasseter wilde verder veranderen.

Disney moest terug naar het medium waar het groot mee was geworden: traditionele (2D) handgetekende animatie films. Regisseurs Ron Clements en John Musker, beiden bekend van ‘The Little Mermaid’ en ‘Aladdin’, werden naar de studio geroepen en mochten voorstellen doen voor een nieuwe animatiefilm. The Princess and The Frog was geboren. 

The Princess and The Frog Logo

The Princess and The Frog Logo

patf-logo2

The Princess and The Frog Logo 2

Het is het bekende verhaal over een prins die veranderd werd in een kikker. Een prinses moet deze kikker een zoen geven om de prins weer zijn menselijke vorm te laten krijgen. Disney’s versie van dit verhaal, krijgt een heel andere wending. Tijdens de zoen is het namelijk de prinses die ook in een kikker veranderd. Samen moeten ze er zien achter te komen hoe ze weer mensen kunnen worden. In de tussentijd beleven ze vele avonturen in een prachtige New Orleans setting tijdens de opkomst van de Jazz muziek.
The Princess and The Frog Concept Art 1

The Princess and The Frog Concept Art 1

The Princess and The Frog Concept Art 2

The Princess and The Frog Concept Art 2

Disney heeft inmiddels 3 posters vrij gegeven, waar alle hoofdpersonages (eerste poster) en bijfiguren (tweede en derde poster) op staan. De laatste poster zal ook worden gebruikt ter promotie in bioscopen.

The Princess and The Frog Poster 1

The Princess and The Frog Poster 1

The Princess and The Frog Poster 2

The Princess and The Frog Poster 2

The Princess and The Frog 3

The Princess and The Frog 3

Eerder dit jaar gaf Disney een teaser trailer vrij, waarin de nadruk werd gelegd op de terugkeer naar de klassieke Disney animatie stijl. The Princess and The Frog wordt hier gepresenteerd ‘in the tradition of Walt Disney’s most beloved classics’. Ieder Disney hart gaat hier sneller van kloppen!

De officiële bioscooptrailer is inmiddels ook vrij gegeven. Hier zijn al meer beelden uit de film zelf te zien en maken we kennis met alle hoofdpersonages.

The Princess and The Frog komt eind 2009 uit in Amerika en zal vanaf 3 februari 2010 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Maak kennis met alle hoofdpersonen uit de film in deze post.

Bronnen: Walt Disney Animation Studios

Copyright Afbeeldingen: Walt Disney Animation Studios


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: