New Generation Festival (2010)

20 10 2009

Vanaf 2 april 2010 landt er een nieuwe generatie in Disneyland Parijs. Na Mickey’s Magical Party, het themajaar van 2009, zal Disneyland Resort Paris in 2010 een jaar lang in het teken staan van de nieuwste Disney sterren tijdens New Generation Festival.

New Generation Festival Logo

New Generation Festival Logo

New Generation Festival Promo

New Generation Festival Promo

Dit keer ligt de focus op de nieuwe generatie karakters. Er moet dan hoofdzakelijk gedacht worden aan de karakters uit de Pixar stal. Woody, Buzz, Sulley, Mike, Rémy, Emile en The Incredibles zullen allen een prominente rol krijgen dit jaar. Naast al het Pixar geweld, is er ook aandacht voor traditionele karakters uit de Disney stal. Princess Tiana uit de film The Princess and The Frog krijgt, samen met haar Prince Naveen, een plekje op de Dreams of Romance float van de Once Upon A Dream parade. Ook Stitch zal aanwezig zijn tijdens dit nieuwe themajaar, waarbij hij gezelschap krijgt van zijn vriendinnetje Angel. Dit karakter is exclusief te zien in Disneyland Parijs.

New Generation Festival Poster

New Generation Festival Poster

 
Events & Shows
 
Als we kijken naar de officiele visuals voor dit nieuwe jaar, dan valt op dat de Central Plaza Stage weer als hoofdlocatie zal worden gebruikt voor een grote show: Disney Showtime Spectacular. In de stijl van ‘It’s Party Time with Mickey & Friends’, krijgen bezoekers meerdere keren per dag een grote Disney show te zien in het Disneyland Park. De show wordt groter dan zijn voorganger en zal ook meer Disney figuren bevatten. Het aantal dansers is teruggebracht naar 8 performers om zo de focus meer op de figuren te leggen. Er zullen diverse attributen en decorstukken voor ieder nummer worden gebruikt. Tijdens de finale zal er tevens klein vuurwerk op het hoofdpodium worden afgestoken, zoals op de poster is te zien.
New Generation Festival (event poster)

New Generation Festival (event poster)

Disney Showtime Spectacular

Disney Showtime Spectacular

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s over Disney Showtime Spectacular.

Tijdens de populaire Once Upon A Dream parade, zullen bezoekers het nieuwste Disney koppel leren kennen: Princess Tiana en Prince Naveen. The Princess and The Frog markeert de terugkeer van Disney naar handgetekende musicals en wordt daardoor flink gepromoot. In Parijs zal er meerdere keren per dag een meet & greet plaatsvinden op Town Square met de Dixieland Band. Tiana en Naveen zullen in de parade te bewonderen zijn op de Dreams of Romance float. Zij nemen de plaats in van Belle en haar prins, die met de overige Disney koppels op de brug zal plaatsnemen.

New Generation Festival (event poster)

New Generation Festival (event poster)

Tiana en Naveen op de Dreams of Romance float

Tiana en Naveen op de Dreams of Romance float

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s over Princess Tiana en Prince Naveen in de parade en op Town Square.

In het Walt Disney Studios Park is het nu al mogelijk om Mike en Sulley uit Monsters Inc te ontmoeten op hun meet & greet locatie naast Studio 1. Vanaf volgend jaar wordt deze plek uitgebreid en omgetoverd tot Scream Academy. Met een speciale decibel meter kunnen bezoekers hun ‘scream’ oefenen. De locatie wordt hiervoor overigens niet veranderd. Mike en Boo, de twee nieuwe karakters uit Monsters Inc, zullen hier echter niet verschijnen. Zij zijn onderdeel van de Disney Showtime Spectacular bij de buren in het Disneyland Park.

New Generation Festival (event poster)

New Generation Festival (event poster)

In de Studios zal ook een tweede evenement uitgebreid worden. Disney’s Stars ‘n’ Cars parade & show krijgt er een extra wagen bij: Ratatouille roadster. Chefkok Rémy en Emile uit Pixar’s Ratatouille zullen zich presenteren in hun eigen wagen vol met kookspullen. De wagen zal rookeffecten hebben en de potten en pannen bewegen van links naar rechts. Het duo zal tevens toegevoegd worden aan het show gedeelte van Stars ‘n’ Cars met hun eigen nummer.

New Generation Festival (event poster)

New Generation Festival (event poster)

Ratatouille wagen in Disney's Stars 'n' Cars

Ratatouille wagen in Disney's Stars 'n' Cars

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s over Ratatouille in Disney’s Stars ‘n’ Cars.

Als laatste zal Minnie’s Party Train worden aangepast naar Disney’s All Stars Express. Ondanks dat de poster doet vermoeden dat het uiterlijk van de trein hetzelfde blijft, zal er wel degelijk een nieuw design worden ontworpen. Met verschillende kleuren zal de trein een speelgoed-achtig uiterlijk krijgen. Dit jaar zullen er voornamelijk Pixar figuren op de trein aanwezig zijn, waaronder de hoofdpersonen uit Toy Story, Ratatouille en The Incredibles. Uniek is de toevoeging van niemand minder dan WALL-E op de tweede wagon. Ook dit is een exclusiviteit voor Disneyland Parijs, want deze kleine robot is in geen enkele andere Disney parade te zien. Verwacht echter ook de traditionele karakters in the mix. Stitch zal, net als Minnie en andere bekende klassieke karakters, in ieder geval vaak aanwezig zijn.

New Generation Festival (event poster)

New Generation Festival (event poster)

Disney All Stars Express

Disney All Stars Express

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s over WALL-E en de Disney All Stars Express.

Het ‘grootste event’ van 2010 is natuurlijk Toy Story Playland. Een heel nieuw land en 3 attracties voor de Studios is iets dat niet gemist mag worden. Meer informatie over Toy Story Playland in deze categorie. Dit nieuwe land opent zijn deuren in augustus. Tegen die tijd is het New Generation Festival uiteraard al gestart.

Disneyland Parijs past zijn marketing altijd aan voor de diverse landen en talen. Naast het Engels en Frans, worden er speciale logo’s gemaakt voor Spaans, Italiaans, en Duits. In Duitsland zal New Generation Festival bekend worden onder de naam: New Stars Festival. Blijkbaar vond men dat dit voor onze regio beter in de mond lag. Eerlijk gezegd kan ik mij daar helemaal in vinden. New Stars Festival klinkt beter. In Nederland moeten we het echter doen met de Engelse titel: New Generation Festival.

New Stars Festival Logo

New Stars Festival Logo

New Generation Festival Promo

New Generation Festival Promo

Zaterdag 27 maart 2010 vond de officiële pers opening van New Generation Festival plaats in Disneyland Parijs. De hele dag vonden er speciale fotoshoots en optredens plaats om de nieuwe events te presenteren aan de media. Klik hier om alle foto’s en video’s van de pers opening te bekijken.

New Generation Festival Press Launch

New Generation Festival Press Launch

Speciaal voor het nieuwe themajaar heeft Disneyland Parijs zijn website vernieuwd. Klik hier voor alle informatie over de nieuwe website en de speciale mini website van New Generation Festival.

Dit jaar pakt Disneyland Parijs groots uit met haar marketing voor New Generation Festival. Onder andere nieuwe tv spots moeten de bezoekers naar het resort lokken. Vergeleken met voorgaande jaren zien de tv spots er prachtig uit. Klik hier om alle nieuwe tv spots en andere teasers te zien voor het nieuwe themajaar.

Uiteraard is ook de merchandise niet vergeten. Voor dit nieuwe themajaar heeft het resort weer diverse nieuwe artikelen te koop. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe merchandise tijdens New Generation Festival.

Vanaf 2 arpil 2010 kunnen we de nieuwe generatie Disney karakters zien, horen en ontmoeten tijdens Disney’s New Generation Festival. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over New Generation Festival op DLRP Fan Blog.

Bronnen: Disneyland Parijs, DLRP Magic!

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Parijs, DLRP Magic!


Acties

Informatie

One response

15 01 2010
Davy

In België en Nederland zal de naam voor het themajaar Disney new generation festival zijn en niet stars. Dit wordt enkel voor de Duitse markt gebruikt. Voor de Walen wordt dit vertaald naar l’annee de la nouvelle generation disney
%d bloggers liken dit: