Toy Story Playland (2010)

16 10 2009

Tijdens het zomerseioen van 2010 opent een nieuw gedeelte in het Walt Disney Studios Park met 3 attracties achter de Toon Studio: Toy Story Playland. Dit ‘land’ is gebaseerd op diverse personages uit de populaire film Toy Story. Het Disneyland Park kent al een attractie die op deze film is gebaseerd in de vorm van Buzz Lightyear Laser Blast. Nieuw in het Walt Disney Studios Park zijn: Toy Soldiers Parachute Drop, RC Racer en Slinky Dog ZigZag Spin.

Toy Story Playland Poster 1

Toy Story Playland Poster 1

De constructie van dit gebied is inmiddels begonnen. Aan de kant van Toon Studio en tijdens een rit met de Studio Tram Tour, kijkt de bezoeker momenteel tegen een blauwe afschutting aan. Bouwvakkers zijn druk bezig om de fundamenten van de 3 attracties aan te leggen. Het land zal zijn ingang/uitgang krijgen naast de Toon Studio meet&greet locatie (zie afbeelding hieronder). Via een levensgrote Buzz Lightyear, die de ingang markeert, zal de bezoeker worden ‘verkleind’ naar de grootte van een speelgoed poppetje.

Toy Story Playland Resort Map

Toy Story Playland Resort Map

Toy Story Playland Map

Toy Story Playland Map

Aan de linkerkant kunnen bezoekers samen met de Toy Soldiers via een parachute de hoogte in worden geschoten. Verwacht hier echter geen snelle thrillride á la Tower of Terror, maar een toren waarbij de bezoekers rustig naar boven en beneden gaan. Deze attractie is daardoor ook geschikt voor kinderen.

Parachute Drop Poster

Parachute Drop Poster

Even verderop komen we Slinky tegen met zijn bekende uitrekbare lijf. Zijn Slinky Dog ZiZag Spin is een attractie die kan worden vergeleken met een ‘rups’ op de kermis. Bezoekers rijden rondjes tussen de spiralen van Slinky’s lichaam door. Ook deze attractie is geschikt voor kinderen.

Slinky Dog ZigZag Spin Poster

Slinky Dog ZigZag Spin Poster

Tegenover Slinky, vinden we RC Racer. Iedereen kent de bekende plastic race banen nog van vroeger, waar je als klein kind je autotjes over liet rijden. Deze attractie is gebaseerd op zo’n speelgoed baan. In een half pipe neem je plaats in een karretje uit de Toy Story film en wordt je zo van links naar rechts gereden. Dit is de snelste en hoogste rit uit Toy Story Playland en daardoor minder geschikt voor kinderen.

RC Racer Poster

RC Racer Poster

Het land kenmerkt zich daarnaast door de groene omgeving. Het Walt Disney Studios Park heeft dringend behoefte aan wat bomen, planten en struiken om het wat sfeervoller te maken. In Toy Story Playland zal de bezoeker de impressie krijgen om in de tuin van Andy te spelen als speelgoed. De opening zal tijdens het zomerseizoen van 2010 plaats vinden.

Voor de rest ziet het schema voor de opening van Toy Story Playland er als volgt uit:

  • 6 t/m 10 Augustus: Beperkte soft openings voor alle bezoekers (waarschijnlijk 1 tot 2 uur per dag); niet officieel bevestigd
  • 11 & 12 Augustus: Speciale cast member previews (enkel voor medewerkers van Disneyland Paris); niet officieel bevestigd
  • 14 t/m 16 Augustus: Avant-premiere voor Dream jaarkaarthouders (registratie is verplicht; klik hier)
  • 17 Augustus: Officiële opening van Toy Story Playland voor alle bezoekers
  • 17 Augustus t/m 17 September: Extra Magic Hours in het Walt Disney Studios Park van 08:30 tot 09:30 uur (enkel voor Dream jaarkaarthouders, nog geen bevestiging of gasten van de Disney Hotels ook toegang krijgen; waarschijnlijk is tijdens deze uren alleen Toy Story Playland geopend); niet officieel bevestigd
  • 21 & 28 Augustus: Langere openingstijden voor het Walt Disney Studios park tot 21:00 uur (in plaats van 19:00 uur)
  • 3 September: Toy Story Playland Special Event Evening voor leden van de Shareholders Club (registratie is verplicht; klik hier)
Toy Story Playland

Toy Story Playland

Meer artikelen over Toy Story Playland op DLRP Fan Blog:

Klik hier voor een overzicht van de nieuwe logo’s van Toy Story Playland.
Klik hier om de maquette te zien van Toy Story Playland in foto’s en een video.
Klik hier om de capaciteit van de attracties in Toy Story Playland te bekijken.
Klik hier om concept arts te zien van Toy Story Playland van de Shareholdersclub.
Klik hier voor informatie over de soft openings en foto’s van Buzz Lightyear.
Klik hier voor meer informatie over de inschrijvingen voor de avant-premieres van Toy Story Playland en foto’s van iedere attractie.

Tijdens de avant-premiere van Toy Story Playland voor Dream jaarkaarthouders op zaterdag 14 augustus 2010, heb ik het nieuwe land uitgebreid kunnen bezoeken. Lees hier mijn review met foto’s en video’s.

Update 22-08-2010 – Single Riders Queue bij Toy Soldiers Parachute Drop: Sinds het voorlaatste weekend van augustus is er een speciale Single Riders Queue ingesteld bij de Parachute Drop attractie in Toy Story Playland in het Walt Disney Studios Park. Bezoekers die alleen zijn, kunnen zo snel de attractie in, waardoor de attractie iedere keer vol zit en dus efficiënter opereert.

Laatste update: 22-08-2010

Bronnen: DLRP Magic! , Disney and more

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Resort Paris


Acties

Information

One response

12 09 2010
Johan De Schutter

RC Racer
%d bloggers liken dit: